Geëmotioneerde Thiago Silva mikt op prijzenregen als droomafscheid

Reacties

Thiago Silva is de supporters van Paris Saint-Germain dankbaar voor de steun die hij heeft gekregen bij zijn laatste wedstrijd in het Parc des Princes. De 35-jarige Braziliaan moet de Franse grootmacht verlaten, maar speelt mogelijk wel nog drie finales.

Geëmotioneerde Thiago Silva mikt op prijzenregen als droomafscheid
© Pro Shots

PSG speelde dinsdagavond vriendschappelijk tegen Celtic als voorbereiding op een belangrijke reeks en won met 4-0. Voor de ploeg van Thomas Tuchel wacht vrijdagavond een duel met Saint-Étienne in de finale om de Coupe de France en een week later is Olympique Lyon de tegenstander bij de eindstrijd om de Coupe de la Ligue. De Franse kampioen treedt dan op 12 augustus in de kwartfinale van de Champions League aan tegen Atalanta Bergamo.

Voor Silva is het de finaleperiode van zijn avontuur in Parijs, waar hij al sinds 2012 onder contract staat. De verbintenis van de routinier is slechts verlengd zodat hij het huidige seizoen kan afmaken, maar hij zal de club per 1 september verlaten. Door de toegelaten fans bij het duel met Celtic werd hij bedankt met onder meer een spandoek met zijn bijnaam. O Monstro, oftewel Het Monster, een verwijzing naar zijn enorme defensieve kracht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Silva vloeiden tranen dinsdagavond. Tegen beIN Sports zei hij: 'Ik heb veel emoties. Ik weet nog dat ik bij Fluminense afscheid nam, toen was het hetzelfde. Het is altijd lastig op de laatste dag. Maar het verhaal is nog niet afgelopen. We hebben nog drie prijzen om voor te spelen en daarom blijven we hard werken. Hopelijk kan ik door de voordeur vertrekken. Dat is mijn doelstelling.'

Verschillende supporters vroegen nog om een langer verblijf van Silva, maar dat zit er niet in. De club heeft een harde beslissing genomen met het oog op de toekomst. Mogelijk blijft de 88-voudig Braziliaans international wel in Europa actief. Er is interesse uit onder meer Engeland.

Spelersprofiel

Thiago Silva


Geboortedatum:
22 september 1984
Leeftijd:
39
Geboorteplaats:
Rio de Janeiro
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
Chelsea
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.