Geëmotioneerde Pröpper bezorgt Twente verdiende zege op Cambuur

Reacties

FC Twente had zondag aan een rake knal van Robin Pröpper genoeg voor een verdiende overwinning op SC Cambuur. Voor de aanvoerder was het alweer zijn vijfde Eredivisie-doelpunt van het seizoen.

Geëmotioneerde Pröpper bezorgt Twente verdiende zege op Cambuur
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

FC Twente stond in de eigen Grolsch Veste tegenover een noodgedwongen flink gewijzigd Cambuur. Jasper ter Heide, Mitchel Paulissen en David Sambissa startten in plaats van Doke Schmidt, Mees Hoedemakers en Patrick Joosten, die als enige van het drietal tot de wedstrijdselectie behoorde.

De thuisploeg startte sterk en voetbalde binnen de kortste keren een handvol kansen bij elkaar. Onder anderen Julio Pleguezuelo, Daan Rots en Michel Vlap hadden het vizier niet op scherp staan. Daarbij moet worden aangetekend dat Sonny Stevens zich een aantal keer wist te onderscheiden. Ondanks het veldoverwicht lukte het FC Twente daardoor niet de krachtsverhoudingen in de score uit te drukken.

Twente slaat toe
Om grip op de wedstrijd te krijgen, bracht De Jong na rust Joosten en Marco Tol binnen de lijnen. Dat ging ten koste van Sambissa en Calvin Mac-Intosch. Juist toen Cambuur zich leek te herpakken, sloeg Twente genadeloos toe. Uit een afgevallen corner schoot Robin Pröpper via de binnenkant van de paal raak (1-0). Geëmotioneerd toonde de aanvoerder na de openingstreffer zijn aanvoerdersband, die in het teken staat van de oorlog in Oekraïne. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ondanks de opleving van Cambuur was de voorsprong van Twente verdiend te noemen. De ploeg van Ron Jans ging vervolgens op zoek naar de tweede treffer en kreeg daar een kwartier voor tijd een uitgelezen mogelijkheid voor. Ricky van Wolfswinkel mocht na een overtreding van Paulissen op Vlap aanleggen vanaf de stip, maar de aanvaller schoot buiten bereik van Stevens op de paal.

Blessure Stevens
Stevens moest in de rebound van de penalty nog reddend optreden en raakte daarbij geblesseerd. De sluitpost van Cambuur kon niet verder en moest zich laten vervangen door reservedoelman Pieter Bos, die zijn Eredivisie-debuut maakte. Bos hield zijn doel in de slotfase schoon, maar omdat Cambuur geen gevaar meer kon stichten voor het doel van Lars Unnerstall, stapte Twente met de overwinning van het veld.

Door de zege op Cambuur nadert Twente de top van de Eredivisie. De Tukkers komen in punten gelijk met AZ, dat zondag nog op bezoek gaat bij NEC. Ook Feyenoord komt langzaam in zicht. De Rotterdammers staan vier punten boven Twente.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Twente Nederland

SC Cambuur Nederland

SC Cambuur Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
6
Vitesse
34
15
6
13
42-51
-9
51
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.