Geëmotioneerde Cech wil nog niet denken aan directeursrol bij Chelsea

Reacties

Petr Cech is terneergeslagen na de verloren Europa League-finale tegen zijn oude club. De Arsenal-goalie speelde zijn laatste wedstrijd en gaat volgens Engelse media als beleidsbepaler aan de slag bij Chelsea, maar wilde daar zelf nog geen duidelijkheid over geven.

Geëmotioneerde Cech wil nog niet denken aan directeursrol bij Chelsea

Er kwam woensdagavond in Baku een einde aan de rijke carrière van de 37-jarige goalie. Elf jaar stond hij onder de lat bij Chelsea en begin 2015 verkaste de Tsjech naar Arsenal. Het winnen van de Europa League had een prachtige afsluiting moeten worden voor de reservedoelman, die in de Premier League dit seizoen voorbij werd gestreefd door Bernd Leno. In de Europese duels mocht Cech wel keepen. Voorafgaand aan de met 4-1 verloren Europa League-eindstrijd was er nog discussie of het niet beter was om voor Leno te kiezen nu een prijs lonkte. Dat zat Cech niet lekker, zo werd duidelijk nadat hij de wedstrijd was geëindigd met tranen in de ogen.

Cech zei bij BT Sport: 'Ik ben trots op mezelf en op de manier waarop ik gespeeld heb. Er waren veel speculaties en er was veel druk. Ik moest presteren en ik kan zeggen dat ik er alles aan heb gedaan. Ik kan terugkijken zonder spijt. We eindigen met lege handen, maar kunnen onszelf niets verwijten.'

De goalie wordt gelinkt aan de rol van sportief directeur bij Chelsea en werd daar ook naar gevraagd. Cech antwoordde: 'Ik heb gezegd dat ik eerst de Europa League-trofee in mijn handen wilde en dat ik er daarna pas over na zou denken. Tot 30 juni ben ik een speler van Arsenal.'

Als een van de beste doelmannen in de Premier League-historie is Cech zijn carrière geëindigd met een indrukwekkend palmares. Hij werd vier keer kampioen van Engeland, won vijf keer de FA Cup, driemaal de League Cup en pakte in 2013 met Chelsea al de Europa League. Het hoogtepunt blijft de Champions League-zege in 2012 met The Blues.

'Finale laat zien waarom Real Madrid Hazard wil en Özil wegstuurde'
Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.