Gedolde Gvardiol schaamt zich nergens voor: 'Messi is de beste ooit'

Reacties

Josko Gvardiol heeft een geweldig WK gespeeld, maar trok dinsdagavond op een voor hem vervelende manier de aandacht. De Kroatische verdediger werd bij een magisch moment gedold door Lionel Messi, die hierna de assist gaf op de 3-0. Gvardiol houdt er geen enorme kater aan over.

Gedolde Gvardiol schaamt zich nergens voor: 'Messi is de beste ooit'
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
3 - 0
Kroatië
Kroatië

De twintigjarige Gvardiol kon Messi niet afstoppen toen de aanvaller in de tweede helft razendsnel wegdraaide en de achterlijn haalde. Messi legde de bal hierna op een presenteerblaadje voor Julian Álvarez en voor Gvardiol dreigt een toekomst als meme, zoals ook Jerome Boateng eens gebeurde toen hij te kijk werd gezet door Messi.

Gvardiol schaamt zich echter nergens voor. 'Ik had al eens tegen Messi gespeeld, maar hij is een heel andere speler bij de nationale ploeg', zei de Kroatische verdediger van RB Leipzig. Hij trof Messi in het afgelopen Champions League-seizoen, toen PSG in de groepsfase met 3-2 te sterk was voor Leipzig. Messi scoorde toen overigens twee keer; Gvardiol deed als invaller twintig minuten mee. Bij zijn entree stond het 2-2; Messi maakte de winnende vanaf de strafschopstip.

'Op een dag kan ik mijn kinderen vertellen dat ik tegen de beste speler aller tijden heb gespeeld', vervolgde Gvardiol, die toevoegde dat hij niet zozeer treurt om het moment bij de 3-0, maar vooral over de uitschakeling. 'Er is geen speler die geen fouten maakt, vooral niet als je op een verdedigende positie speelt. Fouten horen bij deze sport en zullen altijd gemaakt worden. Ik zal proberen om er zo weinig mogelijk te maken', aldus het toptalent.

Gvardiol neemt het zaterdag met Kroatië nog op tegen Marokko, in de strijd om het brons. De mandekker geldt als een belangrijke kandidaat voor de persoonlijke prijs Beste Jonge Speler op het WK. 'Dat zou heel mooi zijn, maar het zou nog beter zijn om met een medaille naar huis te gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.