Gebroken neus Paolo Maldini

AC Milan besliste de Milanese derby in z'n voordeel, maar zonder schade bleef de ploeg van Carlo Ancelotti niet. Vooral het verlies van Paolo Maldini weegt zwaar voor de Rossoneri. Een onzachte aanvaring met de elleboog van Christian Vieri maakte acht minuten na rust een voortijdige einde aan de Milanese derby voor de Milan-aanvoerder, die zijn neus heeft gebroken.

Gebroken neus Paolo Maldini

Ook Serginho haalde het einde van de wedstrijd niet. De Braziliaan, die aan de rechterkant de positie van geblesseerde Clarence Seedorf invulde, moest ruim een kwartier voor het einde naar de kant. Een charge van Iván Cordoba, die rood kreeg voor zijn actie, was de oorzaak van de knieblessure.

Trainer Ancelotti hoeft het tweetal waarschijnlijk niet lang te missen. Clubarts Rodolfo Tavana noemde de knieblessure van Serginho 'niet ernstig'. Maldini moet mogelijk een operatie ondergaan. Over de herstelperiode liet Tavana zich niet uit. 'We kunnen die pas aangeven na de operatie, maar uit ervaring kan ik zeggen dat het niet lang is.' Maldini en Serginho zijn dus waarschijnlijk hersteld voor de return tegen Ajax.

Bekijk hier al onze video's