Gattuso noemt optimisme rondom AC Milan 'lachwekkend'

Gennaro Gattuso beseft na het 1-1 gelijkspel van AC Milan bij Cagliari dat er nog veel werk aan de winkel is voor zijn manschappen. De coach begrijpt er dan ook niets van dat er voetbalfans zijn die denken dat Milan op het moment de op één na beste ploeg van Italië heeft.

Juventus is het enige team in de Serie A dat nog ongeslagen is en geldt ook dit seizoen weer als de torenhoge favoriet voor de Scudetto. Achter Juve zouden Napoli, AS Roma, Internazionale en Milan om de tweede plaats moeten gaan vechten. Gattuso benadrukt echter dat zijn ploeg daar niet goed genoeg voor is: 'Ik vind het lachwekkend', maakte hij zondagavond na de wedstrijd bij Cagliari duidelijk.

'Er is nog een lange weg te gaan voor ons', vervolgde Gattuso. 'Als we dit soort wedstrijden niet kunnen winnen, en eigenlijk denk ik dat we heel gelukkig moeten zijn met een punt, dan moet ik lachen als ik hoor dat mensen denken dat wij het tweede of derde topteam in de Serie A zijn. Als wij bepaalde aspecten kunnen verbeteren, dan kunnen we ver komen. Deze ploeg heeft absoluut passie en de wilskracht, maar dat komt pas naar buiten als we een klap op onze tanden hebben gekregen. We moeten wedstrijden beter lezen en vanaf het begin beter spelen.'

Milan kende bij Cagliari een bedroevend begin en stond al binnen vier minuten op een 1-0 achterstand. 'De manier waarop wij in de eerste twintig minuten speelden was beschamend', haalde Gattuso uit naar zijn spelers. 'In de tweede helft vochten we ons terug, maar dit is niet genoeg. Cagliari had het verdiend om bij rust al met 2-0 voor te staan en dan speel je een compleet andere wedstrijd. We kunnen moeilijk balen van het eindsignaal, alleen maar omdat we wilden winnen. Dat hadden we even eerder in de wedstrijd moeten bedenken.'

Milan speelde dit seizoen drie competitiewedstrijden (Juventus en veel andere ploegen staan al op vier duels) en verzamelde pas vier punten. Daarmee staat de ploeg van Gattuso op de veertiende plek in de Serie A. Volgende week zondag komt Atalanta Bergamo op bezoek.