AC Milan ontsnapt aan zeperd dankzij eerste goal Higuaín

AC Milan heeft slechts een punt overgehouden aan het bezoekje aan Cagliari. Het eerste doelpunt in Milanese dienst van Gonzalo Higuaín behoedde de ploeg van Gennaro Gattuso kort na rust voor een zeperd.

Cagliari
Cagliari
1 - 1
AC Milan
AC Milan

AC Milan was het seizoen begonnen met een nederlaag en een overwinning tegen respectievelijk Napoli en AS Roma, de nummers twee en drie van de afgelopen jaargang. Na die twee topduels had Milan het - op bezoek bij de nummer zestien van vorig seizoen - dus aan Higuaín te danken dat er geen pijnlijke nederlaag werd geleden.

Na iets meer dan drie minuten leek Leonardo Pavoletti uit een counter op weg naar de openingsgoal, maar met zijn schot raakte hij de paal. In de rebound profiteerde de meegelopen João Pedro echter, een goal die Milan-goalie Gianluigi Donnarumma zichzelf mocht aanrekenen. De Braziliaanse doelpuntenmaker maakte zijn rentree op de velden, nadat hij sinds maart voor een halfjaar geschorst was wegens een positieve dopingtest. Zijn goal was het begin van een bijzonder aantrekkelijke eerste helft, waarin de bezoekers de nodige mogelijkheden op de gelijkmaker kregen.

Zo ging een schot van Hakan Çalhanoglu maar net naast, zag Ricardo Rodríguez zijn knal gekeerd worden door Cagliari-keeper Alessio Cragno en verprutste Giacomo Bonaventura twee kansen van dichtbij. De middenvelder van Milan was ook betrokken bij de gevaarlijkste kans voor Cagliari, maar na zijn dramatische terugspeelbal struikelde Diego Farias op zijn weg naar het doel. Omdat Nicolo Barella namens de thuisploeg de paal raakte, had Cagliari halverwege een voorsprong te pakken.

Die was tien minuten na de pauze verdwenen, dankzij de eerste Milan-goal van Gonzalo Higuaín. De (in eerste instantie op huurbasis) van Juventus overgekomen Argentijnse spits kreeg de bal wat gelukkig in zijn voeten, ging Cragno voorbij en schoof vanuit een moeilijke hoek de 1-1 binnen. Het was voor hem zijn eerste goal in dienst van de Rossoneri: de man die in de laatste vijf seizoenen namens Napoli en Juve liefst 111 Serie A-goals maakte, kwam tijdens de eerste twee duels niet tot scoren.

Met zijn treffer bepaalde Higuaín de eindstand, mede omdat een prachtig schot van Suso én een kopbal van de Argentijn zelf in de absolute slotfase maar rakelings naast gingen. Door de remise staat Milan na drie duels op vier punten. Daarmee bezet het de vijftiende plaats, al hebben veel concurrenten al vier wedstrijden gespeeld.