Gastland Italië moet vrezen voor salonremise op EK Onder-21

Reacties

De spanning op het EK Onder-21 blijft om te snijden. Duitsland liet zich zondag tot groepswinnaar kronen en is daardoor de tweede ploeg die zeker is van de halve finale, de strijd om de overgebleven twee tickets is nog steeds razend spannend. De druiven voor Denemarken zijn zuur, ondanks een overwinning op Servië.

Gastland Italië moet vrezen voor salonremise op EK Onder-21
Oostenrijk O21
Oostenrijk O21
1 - 1
Duitsland O21
Duitsland O21

Op het jeugd-EK was inmiddels een vrij spannende situatie ontstaan. De drie groepswinnaars uit Groep A, B en C gaan naar de halve finale, net als de beste nummer twee uit die drie groepen. Groep A werd zaterdag al gewonnen door Spanje, waarna Duitsland zich zondag met een gelijkspel verzekerde van het tweede ticket voor de halve eindstrijd.

Luca Waldschmidt (eerder deze week toonde hij zich ook al) zette met een prachtig doelpunt na een kwartiertje al de 0-1 op het bord, maar niet veel later was het de Oostenrijkse verdediger Kevin Danso die via een strafschop voor de gelijkmaker zorgde. Door de remise is Duitsland als nummer één in de poule zeker van de halve finale én een ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De beslissing voor wat betreft de laatste twee tickets volgt maandag.

Denemarken O21
Denemarken O21
2 - 0
Servië O21
Servië O21

In die strijd is Denemarken op zure wijze uitgeschakeld. Het stond tot zondag op drie punten en wist vooraf in ieder geval al zeker dat het moest winnen van Servië, maar een zege zou niet per se genoeg zijn. In Groep A heeft gastland Italië de poulefase afgesloten met zes punten en een doelsaldo van +3. De Scandinaviërs (die op +0 stonden) moesten dus een grote zege boeken om de Zuid-Europeanen te passeren.

De overwinning kwam er uiteindelijk behoorlijk eenvoudig, maar het was niet genoeg. Voor rust was het Borussia Dortmund-talent Jacob Bruun Larsen die de openingsgoal op zich nam, kort ná de pauze was hij de aangever bij de 2-0 van Jacob Rasmussen. Dat was ook de eindstand, waardoor Italië in ieder geval een betere nummer twee is dan Denemarken.

Om de spanning nog maar wat te vergroten: het is voor het al uitgespeelde Italië zelf ook nog volop afwachten. In Groep C staan Frankrijk en Roemenië allebei al op zes punten, zijn kunnen het in hun onderlinge laatste groepsduel op een akkoordje gooien. Bij een salonremise zijn ze namelijk allebei door en laten ze gastland Italië beteuterd achter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.