De inhaalslag van de Duitse belofte Waldschmidt

Reacties

Luka Jovic verdiende in de Bundesliga een miljoenentransfer naar Real Madrid. De Duitser Luca Waldschmidt (23) zette juist tegen de Servische aanvaller op het EK Onder-21 de stap naar een lucratieve overstap, die hem eerder was voorspeld.

De inhaalslag van de Duitse belofte Waldschmidt

Jovic verbleekte donderdag op het EK Onder-21 bij het Duitse geweld (6-1). De Servische spits, de aanvaller van Eintracht Frankfurt die voor zestig miljoen euro is ingelijfd door Real Madrid, kwam er niet aan te pas. Hij bleef in de schaduw van vooral Waldschmidt, de aanvaller die met SC Freiburg streed tegen degradatie uit de Bundesliga.

Waldschmidt was met drie goals de beul van Servië, met zijn succesvolle solo van vijftig meter als hoogtepunt van de avond in Triëste. Hij was ook symbool voor de galavoorstelling, die de discussie over het verval van het Duitse voetbal heeft doen verstommen. Toch was de euforie allerminst van zijn gezicht te scheppen. 'We hebben met de hele ploeg een goede prestatie geleverd', zei de Man van de Wedstrijd. 'Als het eenmaal loopt, dan geeft het iedereen plezier.'

Het talent van Waldschmidt was al langer bekend. In de Duitse jeugd speelde hij met onder anderen Timo Werner, die zich zijn zeer goede teamgenoot herinnerde. Maar de ontwikkeling bleef achter bij zijn leeftijdsgenoten. Hij had moeite de stap te zetten. Vier jaar lang - met zeven trainers - zag hij als bankzitter bij Eintracht Frankfurt en Hamburger SV de nodige Bundesliga-stadions van binnen tot hij afgelopen zomer in Freiburg eindelijk zijn draai vond.

In de voorbereiding op het EK deed de kans zich voor zich ook op het internationale podium te laten zien. Aanvalsleider Cedric Teuchert mocht dan in de kwalificatie het productiefst zijn geweest, zijn vormverlies hield hem thuis. Bondscoach en voormalig spits Stefan Kuntz besefte dat een klassieke centrumspits ontbrak. Waldschmidt, die zowel in de aanval als op het middenveld uit de voeten kan, bleek pendelend tussen de linies de oplossing voor het probleem. Getuige het EK is hij een meer dan adequate oplossing.

Waldschmidt staat in de belangstelling van RB Leipzig. Van de interesse van Lazio in Il Bomber hoorde hij deze week voor het eerst. Zijn spel op het EK zal zijn naam ongetwijfeld op meer lijstjes brengen. Freiburg wil hem voor minder dan tien miljoen euro niet laten gaan, al zal de prijs inmiddels wel wat zijn opgeschroefd. Hij wil zich niet bezighouden met een transfer, eerst de Europese titel veroveren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.