Garnacho redt Ten Hag opnieuw: winnende treffer diep in de blessuretijd

Manchester United heeft de laatste wedstrijd voor het WK ternauwernood omgezet in een overwinning. Op bezoek bij Fulham gaf een doelpunt van invaller Alejandro Garnacho in de laatste minuut van de blessuretijd de doorslag. De ploeg van Erik ten Hag sluit de eerste seizoenshelft af als nummer vijf, met 26 punten uit 14 duels.

Fulham
Fulham
1 - 2
Manchester United

Donny van de Beek moest plaatsmaken na drie opeenvolgende wedstrijden als basisklant, terwijl Tyrell Malacia juist zijn rentree maakte in de basiself. De verdediger speelde vanwege een schorsing van Diogo Dalot als rechtsback. Met name in de eerste helft oogde Malacia wat onwennig en kon Fulham gevaarlijk worden aan zijn kant. Malacia haalde opgelucht adem toen hij in de vijfde minuut een schot van ex-PSV'er Carlos Vinícius van richting veranderde en David de Gea redding zag brengen met de voet.

Niet lang na de eerste kans van Fulham opende Manchester United de score aan de andere kant. De alerte Casemiro veroverde de bal op het middenveld en stond aan de basis van een snelle omschakeling. Via Anthony Martial en Bruno Fernandes kwam de bal terecht bij Christian Eriksen, die met een sliding bij de tweede paal afrondde. Hij maakte zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club en werd de eerste Deen die scoorde voor Manchester United sinds voormalig keeper Peter Schmeichel in de UEFA Cup in 1995.

In het restant van de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen. Voormalig Mancunian Andreas Pereira draaide knap weg bij Lisandro Martínez en vond Harry Wilson, die met een uitgestoken been David de Gea op de proef stelde. Wilson stond buitenspel, maar gaf met zijn schot wel een signaal dat Fulham zich niet gewonnen gaf. Wilson probeerde het even later van afstand en zag De Gea redding brengen.

Namens Manchester Unitee werd Martial tweemaal gevaarlijk, maar voor de rust bleef het 0-1. Aan het begin van de tweede helft stuitte de doorgebroken Anthony Elanga op doelman Bernd Leno en bleek de rebound niet besteed aan Marcus Rashford. Aan de overzijde schoot Vinícius, die speelde vanwege een schorsing van clubtopscorer Aleksandar Mitrovic, uit de draai van dichtbij op De Gea. Uit de corner die daarop volgde waagde Tim Ream een dreigende kopbal, maar ook die bleek een prooi voor De Gea.

De doelman kon echter niet voorkomen dat James na een uur voor de 1-1 zorgde. Fulham had alle ruimte aan de kant van Malacia, omdat de rechtsback er niet op rekende dat Fernandes dieper aan de rechterflank een bal binnen de lijnen hield en die vervolgens verloor. Malacia was uit positie en zag dat Tom Cairney uiteindelijk een voorzet gaf die op waarde werd geschat door James: 1-1. In de slotfase gingen beide ploegen voor de winst. Een omhaal van João Palhinha was het belangrijkste wapenfeit van Fulham; invaller Scott McTominay kopte van dichtbij over namens Manchester United.

Het duel leek dus in een gelijkspel te eindigen, maar Garnacho combineerde in de laatste seconden met Eriksen en plaatste de bal in de verre hoek. Hij bezorgde Manchester United daarmee opnieuw een zege, na zijn winnende doelpunt in de Europa League tegen Real Sociedad van tien dagen geleden. Donderdag gaf hij ook twee assists als invaller tegen Aston Villa in de League Cup. Het Argentijnse wonderkind vierde zijn doelpunt ten Fulham door zijn eigen shirt te tonen aan het publiek, zoals zijn illustere landgenoot Lionel Messi ook ooit deed.