Garnacho ontloopt straf van FA na 'gorilla-bericht' over Onana

Reacties

Alejandro Garnacho wordt door de Engelse voetbalbond (FA) niet bestraft voor zijn bericht op social media waarin hij een afbeelding van André Onana plaatste begeleid met twee emoji's van een gorilla. De uitleg van de Argentijnse aanvaller van Manchester United was afdoende om de zaak te laten vallen.

Garnacho ontloopt straf van FA na 'gorilla-bericht' over Onana
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 0
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen

Garnacho plaatste het bericht nadat Manchester United twee weken terug het Champions League-duel met FC Kopenhagen met 1-0 had gewonnen, doordat Onana in de extra tijd een penalty had gestopt. De FA vermoedde dat er racisme in het spel was en kondigde aan een onderzoek te starten, waardoor mogelijk een straf dreigde. Onana reageerde toen al direct dat zijn Argentijnse ploeggenoot geen kwaad in de zin had. 'Ik weet precies wat Garnacho bedoelde: macht en kracht', schreef hij op X.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Kameroense keeper benadrukte dat de FA geen werk hoefde te maken van de zaak. Manager Erik ten Hag sprak vervolgens ook al het vertrouwen uit dat de kwestie met een sisser af zou lopen en dat is nu dus ook het geval. De Engelse bond laat weten dat het de uitleg van Garnacho, die inderdaad precies zo was als Onana omschreef, accepteert. Wel is de Argentijn gewezen op zijn verantwoordelijkheid en dat emoji's op verschillende manieren kunnen worden geïnterpreteerd.

'Ten Hag blijft zoeken naar ideaal middenveld'
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.