Garnacho leeft zijn droom dicht bij Ronaldo: 'Ik weet niet of dit echt is'

Reacties

Alejandro Garnacho heeft een avond om nooit te vergeten achter de rug. Het Manchester United-talent beleefde in de Europa League-wedstrijd tegen FC Sheriff zijn basisdebuut. Hij liet de kans niet liggen om het duel af te sluiten aan de zijde van zijn idool Cristiano Ronaldo.

Garnacho leeft zijn droom dicht bij Ronaldo: 'Ik weet niet of dit echt is'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 0
Sheriff Tiraspol
Sheriff Tiraspol

Garnacho maakte op het trainingsveld indruk in de voorbije weken en kreeg in de vijfde groepswedstrijd in de Europa League zijn kans van Erik ten Hag. De manager liet hem 79 minuten staan en haalde hem toen naar de kant om Donny van de Beek binnen de lijnen te brengen. Een kwartier na zijn wissel keerde Garnacho terug binnen de lijnen, registreerden de camera's. Hij keerde terug op het veld om Ronaldo op te zoeken. De Portugees fluisterde hem wat toe, gaf de jongeling een aai over zijn bol en de twee liepen vervolgens zij aan zij richting de spelerstunnel.

Garnacho deelde kort na de wedstrijd via zijn Instagram-account een foto van dat moment. 'Ik weet niet of dit echt is of dat ik nog steeds droom', schreef de achttienjarige linksbuiten, die in Spanje werd geboren, maar de Argentijnse voetbalnationaliteit heeft. De aanvaller werd in maart van dit jaar zelfs al eens bij de Argentijnse selectie gehaald. United nam het talent twee jaar geleden over van Atlético Madrid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ten Hag sprak na de 3-0 overwinning op Sheriff vol lof over Garnacho, die wakker moest worden geschud na een slechte start onder de nieuwe trainer. 'In de voorbije weken is zijn houding een stuk beter en is hij veel doortastender. Hij heeft talent om goed te handelen in de kleine ruimte en zoekt tegenstanders op met dribbels in een hoog tempo. Dat is een belangrijke kwaliteit in het voetbal nu, zeker tegen tegenstanders die dicht bij het eigen doel verdedigen.'

Garnacho zette tegen Sheriff de meeste dribbels in van alle spelers op het veld en verdiende het vaakst een vrije trap. Na het sterke optreden liggen meer kansen in het verschiet. Voor United staat zondag in de Premier League een thuiswedstrijd tegen West Ham United op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.