Garnacho als strafschoppenverdiener goud waard voor Manchester United

Manchester United heeft zaterdagmiddag geen fout gemaakt in de thuiswedstrijd tegen Everton. De hoofdrol in de vijftiende competitiezege van dit seizoen was voor Alejandro Garnacho, die in de eerste helft twee strafschoppen verdiende. Die werden allebei verzilverd.

Manchester United
2 - 0
Everton
Everton

United verloor de laatste twee competitiewedstrijden, thuis tegen Fulham en uit tegen Manchester City, en kon dus wel weer een succesje gebruiken. Erik ten Hag stuurde ten opzichte van de derby met City een ongewijzigd elftal het veld in. Dat betekende dat Antony opnieuw op de bank zat. Marcus Rashford stond als spits opgesteld, met Bruno Fernandes, Scott McTominay en Garnacho als lopende mensen om hem heen.

Laatstgenoemde trok alle aandacht naar zich toe. Garnacho werd de eerste United-speler ooit die in één Premier League-wedstrijd twee strafschoppen verdiende. In de twaalfde minuut werd de Argentijn aangetikt door James Tarkowski, tien minuten voor rust haalde Ben Godfrey hem neer. De twee penalty's werden binnengeschoten door eerst Fernandes en vervolgens Rashford.

Vlak voor rust dacht Garnacho overigens nóg een strafschop te krijgen, toen hij de bal bij een teruggetrokken voorzet op de hand van de glijdende Vitalii Mykolenko schoot. De arbitrage oordeelde echter dat de Oekraïner hier niets aan kon doen en dus ging dit feest niet door.

Toch ging Everton met een flinke kater de kleedkamer in voor de rust. De laagvlieger was in de eerste helft niet de mindere geweest en had zelf ook een paar goede kansen gekregen. Daar werd echter niet goed mee omgesprongen. United maakte niet bijster veel indruk op het eigen Old Trafford, maar ging door de twee penalty's toch met een mooie marge aan de thee.

In de tweede helft werd het niet meer spannend. Everton slaagde er niet in om United echt serieus onder druk te zetten en liep voornamelijk achter zijn tegenstander aan. Voor United kwamen er nog een paar kansen op meer doelpunten, maar die leverden niet het gewenste resultaat op, en dus bleef het bij 2-0.

United komt, als nummer zes van de ranglijst, nu op 47 punten terecht. Dat zijn er acht minder dan nummer vier Aston Villa, dat bovendien nog een wedstrijd tegoed heeft en zondag tegen nummer vijf Tottenham Hotspur speelt. Everton staat zestiende en kan later dit weekend worden ingehaald door nummer zeventien Nottingham Forest, dat zondag Brighton & Hove Albion tegenkomt.