Galtier reageert op racisme-aantijging: 'Ik kan het niet accepteren'

Reacties

In het onderzoek naar mogelijk racisme van Christophe Galtier heeft de Franse politie een inval gedaan bij OGC Nice. De PSG-trainer is geschokt door de beschuldigingen.

Galtier reageert op racisme-aantijging: 'Ik kan het niet accepteren'
© Pro Shots

De politie heeft vrijdag een huiszoeking gedaan bij OGC Nice. Volgens officier van justitie Xavier Bonhomme maakt het deel uit van het vooronderzoek naar mogelijke 'discriminatie op het werk vanwege ras of religie'. Bij de Franse club zou worden gezocht naar de e-mails, waarin Galtier zich schuldig hebben gemaakt aan racisme en islamofobie.

De inval komt enkele dagen na de onthullingen over de vermeend racistische uitlatingen van Galtier. De huidige trainer van Paris Saint-Germain zou in zijn tijd bij de club aan de Rivièra in een e-mailuitwisseling met directeur Julien Fournier zijn twijfels hebben geuit over de zwarte en islamitische spelers van Nice.

Galtier heeft alle aantijgingen resoluut van de hand gewezen. De trainer heeft aangekondigd gerechtelijke stappen te willen nemen tegen Fournier en de journalisten die de beschuldigingen naar buiten hebben gebracht.

Olivier Martin, de advocaat van Galtier, is gelukkig met de actie van de politie. 'Ik ben op de hoogte van het vooronderzoek van het parket van Nice. Ik ben blij dat justitie zich inzet om licht te werpen op deze zaak', aldus de advocaat tegen Le Parisien.

Op de persconferentie voor het duel met RC Lens las Galtier een verklaring voor. 'Ik ben diep geschokt door de woorden die mij zijn toegeschreven en door sommigen op onverantwoorde manier naar buiten zijn gebracht. Dat raakt me in het diepst van mijn ziel. Ik heb respect voor iedereen, ongeacht afkomst, huiskleur of religie. Ik heb me mijn hele leven ingezet voor de zorg voor anderen. Ik kan niet accepteren dat mijn naam en mijn familie op deze manier worden bezoedeld.'

Galtier heeft het zwaar gehad. 'Het was heel moeilijk. Ik heb mijn toevlucht gezocht in mijn werk. Maar om te zeggen dat het fijn was, nee. De momenten met de spelers hebben me in staat gesteld om er wat afstand van te nemen en te vergeten wat er is gezegd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer OGC Nice
Meer over OGC Nice
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.