Positie Galtier bij PSG verder onder druk na beschuldiging van racisme

Reacties

De positie van Christophe Galtier bij Paris Saint-Germain is nog verder onder druk komen te staan. De Franse trainer, wiens positie al wankelde door de tegenvallende prestaties van PSG, zou zich schuldig hebben gemaakt aan racisme in zijn tijd bij OGC Nice.

Positie Galtier bij PSG verder onder druk na beschuldiging van racisme
© Pro Shots

Dat blijkt uit een e-mail van voormalig technisch directeur Laurent Fournier, die in handen is van RMC Sport. In een uitgebreid schrijven laat Fournier aan Dave Brailsford, directeur voetbalzaken van Nice-eigenaar Inéos, weten dat Galtier hem had toevertrouwd dat er 'niet zoveel zwarten en moslims in het team kunnen spelen'. 'Hij zei tegen me dat hij de avond ervoor naar een restaurant was gegaan en dat iedereen over hem heenviel om te zeggen dat Nice een team vol zwarte spelers heeft.' Volgens Galtier konden de mensen in Nice zich om die reden niet identificeren met het elftal.

In september werd Galtier al in verlegenheid gebracht door uitspraken van Fournier. De gewezen technisch directeur stelde destijds bij RMC Sport dat de trainer zich bij Nice schuldig had gemaakt aan 'serieuze dingen'. 'Het is algemeen bekend dat mijn verstandhouding met Christophe vrij chaotisch was. Als ik zou zeggen wat de echte reden is, zou Christophe nooit meer een kleedkamer binnenkomen.' Galtier reageerde toen stoïcijns op die uitspraken. 'Ik ben niet verrast door de manier waarop hij zichzelf uitdrukte. Als je trainer van PSG bent, krijg je nu eenmaal veel exposure.'

Onderzoek
De openbaring van RMC Sport in het programma After Foot maakt het nodige los in Frankrijk. De regionale krant Le Parisien schrijft er inmiddels ook over. PSG heeft nog niet gereageerd, maar voorzitter Nasser Al-Khelaïfi zou wel de opdracht hebben gegeven voor een intern onderzoek. Op het moment dat Galtier afgelopen zomer werd aangesteld, was Al-Khelaïfi niet op de hoogte van het incident. Als de beschuldigingen kloppen, lijkt de positie van Galtier onhoudbaar. De fanatieke fans van PSG hebben via een statement al zijn vertrek geëist, als de informatie uit de e-mail klopt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.