Galtier geniet van 'ontketend' PSG: 'Voor mij als coach is dat de heilige graal'

Reacties

Paris Saint-Germain-trainer Christophe Galtier was na de monsterzege op Maccabi Haifa lovend over het optreden van zijn sterrenformatie. Lionel Messi bevestigde zijn groeiende vorm met twee doelpunten en twee assists.

Galtier geniet van 'ontketend' PSG: 'Voor mij als coach is dat de heilige graal'
© Pro Shots
PSG
PSG
7 - 2
Maccabi Haifa
Maccabi Haifa

Messi is met zijn doelpunten en assists tegen Maccabi dit seizoen de eerste speler van een club in één van de vijf grote Europese competities die qua goals en assists de dubbele cijfers heeft gehaald. Messi staat dit seizoen op elf doelpunten en twaalf assists voor PSG.

Voor de Parijzenaars was het de derde keer in de clubhistorie dat ze zeven keer scoorden in een Europese wedstrijd. PSG lukte dat eerder in de Champions League tegen Rosenborg BK (7-2, 2000/01) en Celtic (7-1, 2017/18).

'Ontketend', schrijft L'Équipe woensdag op de voorpagina. 'Het was een ware demonstratie van Messi en Mbappé.' Le Monde zag een 'voetbalfestival' en Le Parisien bericht over 'een vuurwerkmodus' bij het trio Messi, Mbappé en Neymar. Net als Messi vonden ook Mbappe (twee keer) en Neymar het net in Parc des Princes.

Heilige graal
'We speelden fantastisch voetbal', gaf PSG-trainer Galtier na de wedstrijd aan. 'We speelden echt als een eenheid, alle linies sloten goed op elkaar aan. En onze drie aanvallers waren geweldig. We moesten voor hen een systeem bedenken waarin ze zich alledrie nog vrijer zouden voelen. Als coach heb je niet veel tijd om te genieten, omdat je van alles moet regelen. Maar ik vind het mooi om hen zo samen te zien spelen.'

'Ik zie ze elke dag samen op het trainingsveld en dan laten ze al vaak zien van een uitzonderlijk niveau te zijn. Als ze dat ook gezamenlijk tonen op een wedstrijddag dan is dat voor een trainer de heilige graal', zei Galtier, die met PSG verzekerd is van een ticket voor de knock-outfase van de Champions League. In de Ligue 1 gaan de Parijzenaars onbedreigd aan kop.

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
6
4
2
0
16-7
+9
14
2
PSG
6
4
2
0
16-7
+9
14
3
Juventus
6
1
0
5
9-13
-4
3
4
Maccabi Haifa
6
1
0
5
7-21
-14
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.