Galatasaray zet Olde Riekerink na blamage op straat

Reacties

Jan Olde Riekerink is dinsdag ontslagen als trainer van Galatasaray. De 1-2 nederlaag tegen Kayserispor van afgelopen zondag is de Nederlander fataal geworden, bevestigen bronnen aan VI.

Galatasaray zet Olde Riekerink na blamage op straat

De 53-jarige Olde Riekerink werd in februari 2016 aangesteld als hoofd opleidingen bij Galatasaray. Een maand later werd hij echter doorgeschoven naar het eerste elftal om op interim-basis de ontslagen trainer Mustafa Denizli op te volgen. Onder Olde Riekerink ging het in de competitie niet veel beter, maar werd wel de Turkse beker gewonnen. Dat leverde hem een eenjarig contract als hoofdtrainer van Cim Bom Bom op.

Galatasaray staat momenteel op de derde plaats in de Süper Lig, met een achterstand van vijf punten op koploper Besiktas. In de ogen van het clubbestuur was de positie van Olde Riekerink echter onhoudbaar geworden na de teleurstellende nederlaag tegen nummer zestien Kayserispor. De oud-profvoetballer, die 41 duels aan het roer stond bij de club uit Istanbul, was eerder actief als trainer bij AA Gent, FC Emmen, FC Porto (assistent), Ajax (jeugd) en de Chinese bond (jeugd).

Bij Galatasaray staan ook de Nederlanders Wesley Sneijder en Nigel de Jong onder contract, evenals de in Rotterdam geboren en getogen Kaapverdische international Garry Rodrigues. De Kroaat Igor Tudor, momenteel trainer van Karabükspor, wordt genoemd als belangrijkste kandidaat om Olde Riekerink op te volgen. Het is bovendien nog niet volledig uitgesloten dat de Nederlander bij Galatasaray actief kan blijven binnen de jeugdopleiding. (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.