Galatasaray verrast Man Utd op dramatische avond voor Ten Hag

De gifbeker is voorlopig nog niet leeg voor Erik ten Hag en Manchester United. De Engelse club verloor dinsdag ook de tweede wedstrijd in Groep A van de Champions League. Galatasaray knokte zich tot twee keer toe terug en sloeg na een rode kaart voor United toe. Bayern München bleef foutloos door te winnen in Kopenhagen.

© Ziggo Sport
Manchester United
2 - 3
Galatasaray
Galatasaray

United kon voor het vertrouwen wel een klinkende zege gebruiken. De ploeg van Ten Hag verloor voor dinsdag vier van de laatste zes wedstrijden. Zaterdag won Crystal Palace nog op Old Trafford (0-1), waardoor de kritiek op de manager toenam. Wat dat betreft was de start tegen Galatasaray goed. Casemiro stuurde Marcus Rashford weg met een dieptepass en hij vond Rasmus Højlund, die met zijn hoofd de score opende: 1-0.

Ten Hag en co konden echter nog geen vijf minuten van de voorsprong genieten. Davinson Sánchez gaf een dieptepass op Wilfried Zaha die makkelijk te onderscheppen leek voor de defensie van Man Utd. Dat gebeurde echter niet. Zaha gebruikte zijn lichaam en was te sterk voor Diogo Dalot, om de bal vervolgens langs Andre Onana in het doel te werken. Zaha scoorde zo op bekende grond. Hij stond tussen 2012 en 2015 onder contract bij United, maar slaagde daar niet.

Man Utd ging opnieuw op zoek naar de voorsprong en kreeg daar genoeg kansen voor. Mason Mount zag zijn poging geblokt worden door ploeggenoot Hannibal Mejbri en na de rust hielp Rashford een counterkans om zeep. Zijn pass bereikte Bruno Fernandes niet. Højlund zag aanvankelijk vanwege buitenspel een streep gaan door de 2-1, maar scoorde later alsnog. Nadat Sánchez weggleed, lag de weg naar het doel plots open en de Deense spits maakte het helemaal zelf af.

De toeschouwers op Old Trafford kregen daarna een déjà vu, want opnieuw hield United de voorsprong nog geen vijf minuten vast. Weer toonde de defensie van de thuisploeg zich kwetsbaar. Galatasaray liet na de 1-1 in aanvallend opzicht weinig meer zien, maar sloeg na de 2-1 wel weer snel toe. Baris Yilmaz vond Kerem Akturkoglu, die met een schot in de verre hoek de stand weer in evenwicht bracht.

De gifbeker was daarmee nog niet leeg voor United. Onana ging na de 2-2 in de fout met een pass op Casemiro, die werd onderschept door Dries Mertens. De Braziliaan haalde Mertens vervolgens onderuit in het zestienmetergebied, wat hem zijn tweede gele kaart opleverde en United een strafschop tegen. Icardi legde aan vanaf elf meter, maar schoot naast. Enkele minuten later scoorde de spits echter alsnog tegen het tiental van United. Het inbrengen van de veelbesproken Antony hielp daarna niet meer voor Ten Hag, die de druk bij United zo verder zag toenemen.

FC Kopenhagen
1 - 2
Bayern München

Het worstcasescenario van Kopenhagen werd in ieder geval geen werkelijkheid. Bij het testen van het scorebord stond het na twaalf minuten immers al 0-4 voor de bezoekers uit Beieren. De Denen leken vooraf niet optimistisch, maar maakten het Bayern wel knap lastig. Sterker nog: in de tweede helft nam de thuisploeg de leiding.

Het eerste bedrijf ging gelijk op en Bayern creëerde niet veel kansen. Kopenhagen bleef in de wedstrijd, zonder zelf echt gevaarlijk te worden. De eerste de beste kans na rust was echter wel raak voor de Denen. Viktor Claesson zag een poging geblokt worden door Dayot Upamecano en uit de rebound schoot Lukas Lerager wel raak: 1-0.

Noussair Mazraoui en zijn ploeggenoten moesten zo in de achtervolging. Bayern verhoogde de druk geleidelijk aan en dat leverde halverwege de tweede helft de gelijkmaker op. Mazraoui had daar een rol in, want hij speelde doelpuntenmaker Jamal Musiala in. Het toptalent van Bayern creëerde ruimte voor zichzelf en schoot net buiten het strafschopgebied raak in de rechterhoek: 1-1. De bezoekers draaiden het daarna helemaal om via invaller Mathys Tel, die Bayern alsnog de drie punten bezorgde.