Galatasaray vernedert Fenerbahçe, Kahveci pakt na kwartier rood

Galatasaray heeft zondag een gevoelige tik uitgedeeld aan Fenerbahçe. De koploper versloeg de nummer twee van de Süper Lig met 0-3. Het onderlinge gat op de ranglijst is daardoor opgelopen tot vier punten.

© Ziggo Sport
Fenerbahçe
Fenerbahçe
0 - 3
Galatasaray
Galatasaray

Een vroeg openingsdoelpunt van Abdülkerim Bardakci werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar in minuut 32 was het wel raak voor Galatasaray. Nadat een corner van Dries Mertens werd weggekopt, schoot Sérgio Oliveira raak. Twaalf minuten voor tijd maakte Kerem Aktürkoglu er 0-2 van na een combinatie met Mauro Icardi de eindstand.

Na een lange check oordeelde de arbitrage dat er geen sprake was van buitenspel en dus was de wedstrijd beslist. In de tiende minuut van de blessuretijd zorgde Icardi, na een rampzalige terugspeelbal bij Fenerbahçe, met een schot via de onderkant van de lat voor de 0-3. Icardi vierde zijn doelpunt door zijn shirt te tonen aan het publiek, zoals zijn landgenoot Lionel Messi ooit deed. Het was een verhitte derby, waarin zeven gele kaarten en één rode viel. Irfan Can Kahveci, die in minuut 70 was ingevallen bij Fenerbahçe, kreeg rood in minuut 86 toen hij zijn noppen in het bovenbeen van Léo Dubois plantte.

Patrick van Aanholt bleef op de bank bij Galatasaray, terwijl de Nederlands-Turkse Ferdi Kadioglu de gehele wedstrijd meedeed bij Fenerbahçe. Voormalig AZ'er Fredrik Midtsjø viel een kwartier voor tijd in bij Galatasaray.