Galatasaray morst zonder Sneijder dure punten

Zonder Wesley Sneijder heeft Galatasaray nagelaten de koppositie over te nemen van Besiktas, dat in 2015 ook nog eens de eerstvolgende tegenstander is. Op bezoek bij Gençlerbirligi kwam vrijdag een einde aan een zegereeks van vier duels en werd het 1-1.

Door een lichte voetblessure was Sneijder niet op tijd fit voor het uitduel in Ankara. Zonder de Oranje-international kwam de ploeg van Hamza Hamzaoglu, die zijn drie competitieduels als coach van de Turkse grootmacht allemaal gewonnen had, wel op voorsprong. Emre Çolak opende na negentien minuten met een simpele schuiver de score.

Galatasaray stevende lang af op een nipte zege, maar de gelijkmaker van Bogdan Stancu gooide roet in het eten. De Roemeen tekende met een bijzondere actie, een soort achterwaartse kopbal, in de 71ste minuut voor de eindstand.

Daardoor komt de formatie van Hamzaoglu (foto) in punten wel op gelijke hoogte met koploper Besiktas, maar heeft die ploeg nog een wedstrijd te goed. Bovendien heeft ook Fenerbahçe nu maar twee punten minder dan Galatasaray en nog een wedstrijd voor de boeg. Galatasaray hervat de competitie op 4 januari met een uitwedstrijd. Dan staat uitgerekend de kraker tegen Besiktas op het menu.