Galatasaray mist Caglayan tegen PSV door voortslepend transferconflict

Reacties

PSV hoeft zich in de voorronde van de Champions League tegen Galatasaray niet te bekommeren om rechtsbuiten Ogulcan Caglayan. Galatasaray is al langere tijd verwikkeld in een conflict met de Turkse voetbalbond over zijn overstap van Rizespor. Caglayan kon daardoor nog niet ingeschreven worden voor Europees voetbal.

Galatasaray mist Caglayan tegen PSV door voortslepend transferconflict
© Pro Shots

Galatasaray gaat komende woensdag op bezoek bij PSV. In tegenstelling tot de namen van aanwinsten Aytaç Kara, Alpaslan Öztürk en Bariş Alper Yılmaz ontbreekt Caglayan op de spelerslijst die door Galatasaray is doorgegeven bij de UEFA.

De voormalig Turks jeugdinternational maakte vorig jaar zomer transfervrij de overstap van Rizespor en speelde ook twintig officiële duels voor Galatasaray. Zijn voormalig werkgever tekende vorig jaar protest aan tegen de 'illegale' handelswijze van de Turkse topclub. De beroepscommissie van de Turkse bond oordeelde dat Galatasaray zich inderdaad niet aan de regels had gehouden en alsnog 1,2 miljoen euro moest overmaken naar Rizespor.

Galatasaray stapte naar de rechter en hoopte tegen PSV 'gewoon' te kunnen beschikken over Caglayan, maar de Turkse bond heeft daar een stokje voor gestoken. Galatasaray-president Burak Elmas gaf bij Habertürk TV uitleg over de situatie. 'We hebben een rechtszaak met een andere club vanwege de overdracht van een van onze spelers. Het is nu aan de rechter. De UEFA heeft toestemming gegeven om te spelen, maar de TFF (Turkse voetbalbond, red.) stond ons niet toe om met hem te spelen in Europa. Er is geen reden voor gegeven!', aldus de woedende Elmas.

Galatasaray mist in de heenwedstrijd tegen PSV ook twee spelers die positief zijn getest op corona. Het is niet bekend om welke spelers het gaat. Bij de nummer twee van de Süper Lig van vorig seizoen staat onder anderen Ryan Babel onder contract. In een kort statement laat Cim Bom weten dat de betreffende spelers in quarantaine zijn gegaan en dat de club alle protocollen in werking heeft gesteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.