Galatarasaray ontsnapt vlak voor tijd met invaller Sneijder

Galatasaray heeft zaterdagavond in de slotfase nog drie punten gegrepen in het thuisduel met Gençlerbirligi: 3-2. Vanuit Nederlands oogpunt was de invalbeurt van Wesley Sneijder goed nieuws.

Galatasaray won maandag op bezoek bij Antalyaspor op de valreep zijn eerste wedstrijd (2-3) sinds de aanstelling van Igor Tudor als opvolger van de ontslagen Jan Olde Riekerink. Zonder Nigel de Jong en met de van een beenblessure herstelde Sneijder de laatste achttien minuten binnen de lijnen, zorgde Selçuk Inan er één minuut voor tijd met een vrije trap voor dat Cim Bom Bom opnieuw won.

Die treffer was nodig omdat Selçuk Sahin (ex-Fenerbahçe) in de 69ste minuut uit een penalty voor 2-2 had gezorgd. Twee minuten eerder had doelman Fernando Muslera de penalty van Serdar Güler nog gestopt. Drie minuten na de gelijkmaker besloot Tudor om Sneijder in te brengen. De 32-jarige spelmaker miste onlangs drie duels door blessureleed en zat daarom niet bij de voorselectie van Oranje.

Voor rust had de ploeg van Tudor veerkracht getoond door de tegentreffer van Abdul Khalili in de eerste minuut ongedaan te maken. Selçuk Inan trok de stand in de vijfde minuut alweer gelijk vanaf de stip. Vlak voor rust maakte Lukas Podolski zijn vijftiende treffer van het seizoen. Omdat Selçuk uiteindelijk ook nog zijn tweede maakte, neemt Galatasaray de derde plaats over van Fenerbahçe.