Gakpo scoort ook tegen de beste verdediging van de Premier League

Cody Gakpo heeft zaterdagavond zijn tweede Premier League-doelpunt voor Liverpool gemaakt. De Nederlander zette zijn ploeg al vroeg op 0-2 tegen Newcastle United.

© Viaplay
Newcastle United
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Newcastle schoot uit de startblokken in de kraker op St. James' Park, maar het was Liverpool dat in de tiende minuut de leiding nam via Darwin Núñez. Zeven minuten later werd het zelfs al 0-2 voor de bezoekers.

Mohamed Salah bediende Gakpo precies op het juiste moment. Kieran Trippier hief buitenspel op, waardoor de Nederlander de bal kon aannemen en langs Nick Pope kon schieten.

Voor de Engelse sluitpost was het pas zijn vijftiende tegengoal van het seizoen in de competitie. Jürgen Klopp sprak vrijdag nog zijn grote bewondering uit voor 'de beste verdediging van de Premier League.' Ook na de twee doelpunten van Liverpool heeft Newcastle nog met afstand de minste tegentreffers.