Gakpo moet Spurs-uitblinker voor zich laten bij Europese verkiezing

Reacties

PSV'er Cody Gakpo heeft de titel van Speler van de Week in de Europa League aan zich voorbij zien gaan. Tottenham Hotspur-uitblinker Carlos Vinícius ging er met de prijs vandoor. De concurrentie was fors met ook Nicolas Pépé (Arsenal) en Kerem Demirbay (Bayer Leverkusen).

Gakpo moet Spurs-uitblinker voor zich laten bij Europese verkiezing
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 2
PAOK Saloniki
PAOK Saloniki

Gakpo werd genomineerd voor zijn aandeel in de afgelopen wedstrijd van PSV tegen PAOK Saloniki. Fans konden op de website van de UEFA stemmen. Eerder in het toernooi maakte ook teamgenoot Donyell Malen kans op deze Europese eretitel, maar hij werd toen ook niet gekozen.

Gakpo speelde donderdagavond een belangrijke rol in de comeback van PSV tegen PAOK. De Eindhovenaren waren in eigen huis al vroeg op een 0-2 achterstand gekomen, maar knokten zich terug tegen de Grieken. Mede door een doelpunt en een assist van Gakpo werd het uiteindelijk 3-2, waardoor PSV uitzicht houdt op een vervolg in de knock-outfase van het Europa League-toernooi.

Voor Gakpo was het sowieso een bijzondere goal, want het was zijn eerste namens PSV in een Europees hoofdtoernooi. Eerder dit seizoen was de international van Jong Oranje al wel trefzeker in het voorportaal richting de groepsfase van de Europa League. De teller voor Gakpo staat dit seizoen op zeven treffers.

Carlos Vinícius blonk donderdag uit bij Tottenham met twee goals tegen Ludogorets. De 25-jarige Braziliaan maakte de 1-0 en de 2-0 en zag de eindstand via Harry Winks en Lucas Moura bepaald worden op 4-0. Het leverde de aanvaller de individuele prijs op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier de samenvatting van PSV - PAOK Saloniki, met de glansrol van Cody Gakpo
UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Europa League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
6
4
0
2
12-9
+3
12
2
Granada
6
3
2
1
6-3
+3
11
3
PAOK Saloniki
6
1
3
2
8-7
+1
6
4
Omonia Nicosia
6
1
1
4
5-12
-7
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.