Gakpo legt na heldenrol uit wat goed en fout ging bij Oranje

Reacties

Cody Gakpo brak de moeizame WK-wedstrijd van Oranje tegen Senegal open met een kopdoelpunt, de middenvelder was kritisch na zijn belangrijke rol in Qatar.

Gakpo legt na heldenrol uit wat goed en fout ging bij Oranje
© Pro Shots
Senegal
Senegal
0 - 2
Nederland
Nederland

'Het ging moeizaam, we waren niet zorgvuldig genoeg aan de bal', vond Gakpo bij de NOS. 'Ik denk dat we veel beter kunnen, maar de overwinning geeft een goed gevoel natuurlijk. We waren duidelijk op zoek en uiteindelijk viel de goal.'

Gakpo had niet last van extra wedstrijdspanning. 'Het is iets anders dan een normale wedstrijd, maar het is niet zo dat we daardoor van slag waren. In balbezit waren we minder, maar in balbezit tegenstander was het goed', duidt de PSV'er.

De WK-debutant beschreef zijn goal. 'Ik zie Frenkie goed opendraaien, dat is voor mij het moment om te lopen. De bal viel er precies achter en dan is het een kwestie van aanraken, de keeper zit dan meestal mis. Ik denk dat we dit duel goed moeten analyseren en kijken wat er beter moet.'

Voor Nederland gaat het WK vrijdag verder, als Ecuador de volgende tegenstander is in Groep A. Net als Nederland wonnen de Zuid-Amerikanen hun eerste WK-wedstrijd met 2-0.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.