Gabriel Jesus slaat opnieuw toe tegen favoriete tegenstander

Reacties

Manchester City is met een thuisoverwinning op Everton goed begonnen aan het nieuwe kalenderjaar. Gabriel Jesus schoot opnieuw met scherp tegen zijn lievelingstegenstander in de Premier League.

Gabriel Jesus slaat opnieuw toe tegen favoriete tegenstander
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 1
Everton
Everton

Jesus maakte in zijn laatste vier competitiewedstrijden tegen Everton vijf doelpunten en het was dan ook niet verrassend dat Pep Guardiola de Braziliaan woensdag weer een basisplaats gaf tegen de ploeg uit Liverpool. Guardiola schudde voor aanvang de hand van Carlo Ancelotti, die uit zijn eerste twee duels op de bank bij Everton zes punten haalde. Een zege bij de landskampioen zat er echter niet in voor The Toffees.

De eerste serieuze kans van de wedstrijd in het Etihad Stadium was nog wel voor Everton, toen Seamus Coleman Claudio Bravo (hij verving de geschorste Ederson) tot een uiterste krachtsinspanning dwong. Hierna nam City het initiatief over en de thuisploeg leek op voorsprong te komen toen Phil Foden binnentikte. Zijn doelpunt werd echter geannuleerd omdat Riyad Mahrez in de opbouw buitenspel had gestaan.

In de tweede helft nam City alsnog afstand van Everton en niet voor het eerst was Jesus de beul voor de streekgenoot. Hij opende na een slimme pass van Ilkay Gündogan en een gekruld schot in de verre hoek de score, waarna Jesus op aangeven van Mahrez ook voor de 2-0 zorgde. Jesus heeft nu zeven doelpunten gemaakt tegen Everton: tegen geen enkele ploeg in de Premier League was hij vaker trefzeker.

City behield hierna de controle over de wedstrijd en zo leek een comeback voor Everton er niet in te zitten. Uit het niets viel twintig minuten voor tijd echter toch de aansluitingstreffer: Bravo verspeelde de bal bij het uitverdedigen en na een lage voorzet van Theo Walcott bracht Richarlison de spanning terug in het duel. Die spanning bleef omdat Jesus er niet in slaagde zijn hattrick compleet te maken. Het schot van de spits spatte op de paal uiteen.

Everton bleef in de wedstrijd, maar slaagde er niet in om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Zo raakte Ancelotti zijn foutloze status bij zijn nieuwe werkgever kwijt. City heeft nu elf punten minder dan koploper Liverpool, dat bovendien nog twee duels tegoed heeft, Donderdag speelt de ploeg van Jürgen Klopp tegen Sheffield United.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.