Gaaei er niet bij tegen FC Utrecht: 'Hij zat er mentaal helemaal doorheen'

Reacties

Ajax-trainer John van 't Schip heeft wat meer duiding gegeven bij de situatie van rechtsback Anton Gaaei, die buiten de selectie is gelaten richting het duel met FC Utrecht. 'Hij zat er helemaal doorheen.'

Gaaei er niet bij tegen FC Utrecht: 'Hij zat er mentaal helemaal doorheen'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

Gaaei startte afgelopen weekend in de wedstrijd tegen AZ, maar werd al tien minuten voor rust naar de kant gehaald. Van 't Schip liet eerder al weten dat Gaaei iets meer vrijaf kreeg in deze week, maar stelde bij ESPN dat het een bewuste keuze was hem niet mee te nemen voor de wedstrijd tegen FC Utrecht.

'Ik heb Anton een paar dagen vrij gegeven. Dat heeft te maken met het mentale gedeelte', aldus Van 't Schip. 'Fysiek is hij prima in orde, maar hij zat er helemaal doorheen.' Gaaei kreeg na zijn vroege wissel diverse haatreacties op social media, dat hakte er flink in.

'Wij vonden dat hij even wat tijd nodig had. Hij sluit maandag weer aan', bevestigt de Ajax-coach, die uitvoerig gesproken heeft met Gaaei. 'Zo'n beslissing maak je na overleg, je straft hem niet nog een keer.' Ajax speelt na FC Utrecht tegen Aston Villa, donderdag staat het eerste duel in de achtste finale van de Conference League op het programma.

Wie wel speelt tegen FC Utrecht, is Sivert Mannsverk. De middenvelder krijgt zijn eerste basisplaats sinds september, toen hij startte tegen FC Twente. 'Je wil het middenveld complementair hebben', verklaart Van 't Schip. 'Hij moet in principe het meest in de controle spelen. Daar heeft hij een goed oog voor, we hopen dar hij dit kan laten zien op het veld.' Mannsverk is zondag gekoppeld aan Jordan Henderson, die eveneens terugkeerde in de basis.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.