'Fußballgott' Meier neemt Veerman-rol over en laat Sankt Pauli dromen

Reacties

Alexander Meier lijkt de harten van de Sankt Pauli-fans nu al te hebben heroverd. De 36-jarige veteraan weet van geen ophouden en bezorgde de Tweede Bundesliga-club maandag een belangrijke zege op Union Berlin (3-2). De Fußballgott doet even vergeten dat Sankt Pauli topscorer Henk Veerman eerder zag wegvallen met een zware blessure.

'Fußballgott' Meier neemt Veerman-rol over en laat Sankt Pauli dromen

Voor Veerman zit het seizoen er al op nadat hij in december in de laatste competitiewedstrijd van 2018 tegen 1. FC Magdeburg (4-1) de voorste kruisband in zijn rechterknie afscheurde. De boomlange Nederlander scoorde daarvoor zes keer en Sankt Pauli kwam bij de zoektocht naar een tijdelijke vervanger uit bij Meier. Een oude bekende, aangezien hij in het seizoen 2002/03 doorbrak bij de club uit Hamburg.

Alexander Meier tijdens zijn eerste periode bij Sankt Pauli in 2002.
Alexander Meier tijdens zijn eerste periode bij Sankt Pauli in 2002.

Meier zat al sinds de zomer zonder club na een vertrek bij Eintracht Frankfurt, waar hij sinds 2004 furore maakte en zeer geliefd werd bij de fans, die hem ietwat gekscherend de bijnaam Fußballgott gaven. Met 137 goals en 55 assists in liefst 379 wedstrijden liet Meier zijn sporen na in de clubgeschiedenis van Eintracht Frankfurt, maar de club vond het - mede door het blessureleed van Meier - tijd om afscheid te nemen. De aanvaller was echter nog niet klaar met voetbal.

Sankt Pauli-aanvoerder Johannes Flum gaf een positief advies aan de clubleiding toen zij lieten weten Meier op het oog te hebben. De middenvelder speelde eerder samen met de spits bij Frankfurt. 'Qua karakter past Alex perfect bij ons', zei Flum onlangs in het Hamburger Abendblatt. 'Hij heeft in zijn loopbaan al veel bereikt, maar loopt daar absoluut niet mee te koop. We hebben een superspeler binnengehaald, een win-winsituatie.'

Hoewel hij vorig seizoen maar drie minuten in actie kwam voor Eintracht Frankfurt vormde het winnen van de DFB-Pokal een symbolische afsluiting van zijn tijdperk bij de club.
Hoewel hij vorig seizoen maar drie minuten in actie kwam voor Eintracht Frankfurt vormde het winnen van de DFB-Pokal een symbolische afsluiting van zijn tijdperk bij de club.

Meier liet maandag zien wat hij in zich had. Na een invalbeurt van zes minuten tegen SV Darmstadt 98 (2-1 verlies) begon de spits in de basis in de kraker tegen Union Berlin. Meier verdubbelde na rust de voorsprong nadat Sami Allagui voor 1-0 had gezorgd. De bezoekers knokten zich in de slotfase terug via Grischa Prömel en Suleiman Abdullahi, maar Meier sloeg opnieuw toe toen de bal op de stip ging. Koeltjes schoot de veteraan raak, waarna hij een publiekswissel kreeg van trainer Markus Kauczinski. Justin Hoogma kwam er voor hem in en maakte daarmee zijn debuut.

Volgens Flum kan Sankt Pauli, nu de nummer twee met drie punten minder dan rivaal Hamburger SV, nog veel meer verwachten van Meier. Vrijdag gaat hij met zijn ploeg op bezoek bij nummer drie 1. FC Köln. 'Hij is een speler die gewoon in het strafschopgebied wil zijn om doelpunten te maken. Ik weet zeker dat hij dat nog vaak gaat doen voor ons. Er zullen wedstrijden zijn waarin je hem bijna niet ziet, maar voor de goal is hij een killer.'

2. Bundesliga

Stand 2. Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
1. FC Köln
34
19
6
9
84-47
+37
63
2
Paderborn
34
16
9
9
76-50
+26
57
3
Union Berlin
34
14
15
5
54-33
+21
57
4
Hamburger SV
34
16
8
10
45-42
+3
56
5
Heidenheim
34
15
10
9
55-45
+10
55
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Sankt Pauli
Meer over FC Sankt Pauli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.