Fulham vernederd: 'Dit is het absolute dieptepunt'

Reacties

Hoewel de komst van trainer René Meulensteen naar Fulham aanvankelijk een kleine opleving teweeg bracht, zijn The Cottagers ook onder hem in een dal beland, met de vernederende bekernederlaag tegen Sheffield United (1-0) van dinsdagavond als dieptepunt. De Nederlander erkent dat hij zijn elftal niet eerder zo slecht heeft zien spelen.

Fulham vernederd: 'Dit is het absolute dieptepunt'

Fulham verloor thuis tegen de nummer 23 van de League One (derde niveau) door een doelpunt in de laatste minuut van de verlenging. 'We hadden nog een maand door kunnen voetballen en dan hadden we nog niet gescoord. Als je me vraagt of dit het absolute dieptepunt is, dan zeg ik ja. This is rock bottom. Het enige voordeel is dat het alleen maar beter kan gaan.'

Volgens Meulensteen hebben de opeenvolgende tegenslagen ervoor gezorgd dat het geloof in eigen kunnen bij zijn spelers is weggevloeid. 'We hebben de afgelopen weken een paar tikken gehad en dat heeft invloed gehad op het zelfvertrouwen', verwijst de Nederlander naar de competitienederlagen tegen Southampton (3-0), Swansea City (2-0), Arsenal (2-0) en Sunderland (4-1).

Meulensteen, die nog niet kon beschikken over John Heitinga en doelman Maarten Stekelenburg rust gaf, won op nieuwjaarsdag (2-1 tegen West Ham United) voor het laatst een competitiewedstrijd. De geruchten over een aanstaand ontslag van de manager die begin december Martin Jol opvolgde, zwellen daardoor aan. Technisch directeur Alan Curbishley wordt genoemd als opvolger.

'Dit was de slechtste wedstrijd van Fulham onder mijn leiding. Het geduld van de eigenaar duurt voort zolang het voort duurt. Ik blijf gewoon mijn best doen zolang ik daartoe de kans krijg', besluit Meulensteen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.