Frustratie overheerst bij Mina na 'onrecht' tegen Engeland

De teleurstelling is groot bij de nationale ploeg van Colombia, die dinsdagavond op het WK na strafschoppen werd uitgeschakeld door Engeland. Verdediger Yerry Mina vond dat Colombia het had verdiend om door te stoten naar de kwartfinale.

In blessuretijd van de reguliere speeltijd kopte Mina de 1-1 binnen, waarna de wedstrijd een verlenging kreeg. Daarin werd niet gescoord; in de penaltyreeks was Engeland de sterkste. 'Dit is een enorme domper', zei Mina tegen Mundo Deportivo. 'We verdienden het niet om te verliezen. Wij hebben meer gedaan om deze wedstrijd te winnen dan Engeland.'

'Het is erg jammer dat we het duel niet konden beslissen voor de strafschoppen', vervolgde Mina. 'Ik bedank God dat ik opnieuw een belangrijk doelpunt mocht maken, maar nu overheerst de frustratie van deze uitschakeling. We dachten echt dat we de wedstrijd in de verlenging naar ons toe konden trekken.' Mina scoorde dit WK drie keer, driemaal was hij trefzeker met het hoofd.

Doelman David Ospina keerde in de strafschoppenreeks de penalty van Jordan Henderson, maar het was niet voldoende. 'We gaan verdrietig naar huis, maar wel met opgeheven hoofd', reageerde de keeper. 'Het team heeft alles gegeven. Een penaltyreeks is een loterij en we moeten niet te lang blijven treuren. We kunnen terugkijken op een goed toernooi.'