Frustratie en teleurstelling bij Van Marwijk

Saudi-Arabië heeft volgens Bert van Marwijk zichzelf lelijk in de vingers gesneden. De Nederlandse bondscoach zag zijn ploeg in Australië falen.

'Ik ben zeer teleurgesteld en gefrustreerd. We hadden ons vandaag kunnen plaatsen, maar door persoonlijke fouten hebben we deze wedstrijd verloren', vertelde Van Marwijk tegen VI na de 3-2 nederlaag in en tegen Australië.

Saudi-Arabië domineerde in de eerste helft met goed positiespel en maakte ook twee schitterende treffers. Australië kon echter gelijke tred houden door fouten van de keeper en de linksback van Saudi-Arabië. In de tweede helft kwam het matige Australië door opnieuw een persoonlijke fout op een 3-2 voorsprong.

Saudi-Arabië had daarna wel veelvuldig balbezit, maar niet de energie om wat terug te doen. De ramadan leek een zware wissel te trekken op de ploeg. Van Marwijk: 'De oorzaak moet iedereen maar zelf invullen. Maar normaal gesproken zijn wij in tweede helft altijd goed en in staat om nog aan te zetten. Vandaag was dat niet zo.'

Saudi-Arabië zorgde vooraf voor ophef door de minuut stilte ter nagedachtenis van de Australische slachtoffers van de aanslag in Londen niet te respecteren. De spelers zochten hun plaats op het veld op, terwijl de Australiërs rond de middencirkel een minuut stilte in acht namen. Van Marwijk ging direct na afloop niet in op de commotie.