Fris PSV tankt vertrouwen op weg naar Champions League-test

Reacties

PSV heeft zijn laatste wedstrijd van de oefencampagne gewonnen. Met circa twintigduizend toeschouwers op de tribune werd PAOK Saloniki woensdagavond met 1-0 verslagen in het Philips Stadion.

Fris PSV tankt vertrouwen op weg naar Champions League-test
© Pro Shots

De hunkering van het publiek naar flitsen van het vernieuwde PSV straalde van de tribunes in Eindhoven af. Roger Schmidt liet vier van de aanwinsten starten: Joël Drommel, Philipp Mwene, André Ramalho en de teruggekeerde Marco van Ginkel. PSV speelde in de openingsfase fris en aanvallend en creëerde in het eerste kwartier al vier goede mogelijkheden. Noni Madueke, Eran Zahavi, Yorbe Vertessen en Ramalho lieten de kansen liggen.

PAOK werd teruggedrongen en door het spelbeeld was het niet verrassend dat PSV op voorsprong kwam. Madueke sloeg in de 25ste minuut toe, door een rebound te benutten nadat PAOK-goalie Zivko Zivkovic moeite had met een afstandsknal van Van Ginkel. Madueke maakte even later nog bijna de 2-0, maar zijn inzet ging net naast. Zo bleef het in die sterke eerste helft bij 1-0 voor PSV.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PAOK-thuis diende als laatste test voor de Champions League-confrontaties met Galatasaray. De Turkse topclub komt volgende week naar Eindhoven voor de eerste clash in de voorronde van de Champions League, waarna een week later de terugwedstrijd in Istanbul wacht. Met het oog daarop was het opvallend dat Schmidt al bij de start van de tweede helft negen wijzigingen doorvoerde. De Duitser verkoos het geven van een ruime hoeveelheid speeltijd aan meerdere spelers boven het verder bouwen aan vastigheden. Alleen Drommel en Ibrahim Sangaré bleven staan.

Met onder anderen aanwinst Davy Pröpper binnen de lijnen bleef PSV in de tweede helft de bovenliggende partij. Sangaré en Ryan Thomas lieten zich zien in de Griekse gevarenzone en voor PSV-supporters waren de acties van Mohamed Ihattaren misschien nog wel het meest hoopgevend. De negentienjarige invaller was bedrijvig en maakte het de Griekse defensie lastig met dribbels. De Eindhovense aanvalsdrang resulteerde echter niet meer in een tweede goal.

Het vizier bij PSV kan nu echt gericht worden op de zo belangrijke duels met Galatasaray. Nog een week tot de eerste zware test van het nieuwe seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Opstelling PSV eerste helft: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Max; Sangaré, Van Ginkel; Madueke, Götze, Vertessen; Zahavi.

Opstelling PSV tweede helft: Drommel; Teze, Obispo, Viergever, Oppgeard; Pröpper, Sangaré; Thomas, Mauro Júnior; Fofana, Ihattaren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.