Bayer Leverkusen is uitstekend van start gegaan in de Bundesliga. De ploeg van trainer Xabi Alonso versloeg RB Leipzig tijdens het openingsweekend in Duitsland. Jeremie Frimpong had zaterdag een belangrijke rol.

Bayer Leverkusen
3 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

Frimpong, die vorig seizoen regelmatig de uitblinker was, stond in de basis bij Leverkusen. Aanwinst Victor Boniface startte ook en hij bereidde halverwege de eerste helft de 1-0 voor. De van Union Sint-Gillis overgekomen aanvaller vond de mee opgekomen Frimpong, die de score opende met een overtuigend schot. De 2-0 volgde even later via Jonathan Tah. De verdediger verdubbelde de marge uit een voorzet van Jonas Hofmann.

Leipzig, met Xavi Simons en Loïs Openda in de basis, kreeg twee klappen te verwerken, maar deed voor rust nog wel iets terug. Dani Olmo tekende voor 2-1 met een rake kopbal uit een hoekschop. In de tweede helft, toen Simons al gewisseld was, herstelde Leverkusen de marge echter weer en opnieuw was Frimpong belangrijk. De rechtervleugelspeler stelde Florian Wirtz in staat om de 3-1 te maken. Openda zorgde even later nog wel voor de aansluitingstreffer, maar de punten bleven in Leverkusen. Mede dankzij Frimpong, die met een tackle invaller Yussuf Poulsen ervan weerhield om de 3-3 te maken.

FC Augsburg
FC Augsburg
4 - 4
Borussia Mönchengladbach

FC Augsburg en Borussia Mönchengladbach maakten er zaterdag een spektakelstuk van in hun onderlinge wedstrijd. In de eerste helft vielen er liefst zes doelpunten in de WWK Arena in Augsburg. Voormalig FC Groningen-verdediger Ko Itakura opende de score en Tomas Cvancara verdubbelde de voorsprong voor Gladbach. Elvis Rexhbecaj deed iets terug namens Augsburg, waarna Nathan Ngoumou de 1-3 maakte.

Nog voor rust knokte Augsburg zich echter terug. Maximilian Bauer maakte de 2-3 en diep in de extra tijd ging de bal op aanraden van de VAR op de stip voor de thuisploeg. Sven Michel maakte de 3-3. In de tweede helft leek het duel lang in 3-3 te eindigen, maar Augsburg kwam een kwartier voor het einde voor het eerst op voorsprong via Ruben Vargas. Geheel passend bij de wedstrijd volgde er ook nog een spectaculaire slotfase. In de extra tijd kwam Gladbach alsnog langszij. Cvancara benutte een penalty en bepaalde de eindstand op 4-4.

VfB Stuttgart
5 - 0
VfL Bochum
VfL Bochum

Aanwinst Maximilian Wittek stond direct in de basis bij het VfL Bochum van Thomas Letsch. De van Vitesse overgekomen linksback maakte op pijnlijke wijze kennis met de Bundesliga. De Duitser speelde meer dan honderdvijftig duels op het tweede niveau en debuteerde zaterdag op het hoogste niveau. VfB Stuttgart won met liefst 5-0 en stuurde Bochum zo met de staart tussen de benen naar huis. Serhou Guirassy en Silas scoorden allebei twee keer en ook Dan-Axel Zagadou kwam op het scoreformulier.