Frimpong sneert richting Russische bond

Emmanuel Frimpong is door de Russische voetbalbond voor twee duels geschorst naar aanleiding van de middelvinger die hij opstak in het duel met Spartak Moskou (2-2). Tijdens de eerste competitiewedstrijd kreeg de middenvelder van FK Ufa een rode kaart voor het gebaar, dat hij maakte omdat hij racistisch bejegend werd.

Frimpong sneert richting Russische bond

De voormalige middenvelder van Arsenal bood al eerder zijn excuses aan omdat hij zich had laten provoceren door de racistische fans. De Ghanees wees toen al op de verantwoordelijkheid die Rusland als organisator van het komende WK, in 2018, heeft. 'En dat in een land waarin het volgende WK wordt gehouden waaraan ook Afrikaanse landen aan zullen deelnemen...'

Ook met zijn schorsing van twee duels kon Frimpong leven, maar voor de Russische voetbalbond (RFU) had hij geen goed woord over. De bond stelde immers dat het door Frimpong als aanleiding aangestipte racisme niet bewezen kon worden. 'De schorsing accepteer ik, maar dat de bond stelt dat er geen bewijs is van racisme is werkelijk lachwekkend', aldus Frimpong op Twitter.

Mogelijk krijgt het incident nog een staartje. Wereldvoetbalbond FIFA sprak direct na het incident immers openlijk de steun voor Frimpong uit en heeft bij de Russische bond inmiddels om opheldering gevraagd. Racisme is al veel langer een probleem in de Russische voetbalstadions.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen