Friedel en Gomes heersen tijdens Spurs-Villa

Tottenham Hotspur en Aston Villa schurken in de Premier League beide aan tegen een klassering in de topvier. De twee subtoppers speelden met 0-0 gelijk in de onderlinge confrontatie op White Hart Lane.

The Spurs domineerden tijdens de eerste helft. Verdediger Ledley King kreeg twee goede kansen en Tom Huddlestone was gevaarlijk met een schot van afstand. Villa-doelman Brad Friedel hield zijn doel echter knap schoon.

Dat deed zijn collega aan de overzijde ook toen Villa in de tweede helft wat meer grip op de wedstrijd kreeg. Voormalig PSV'er Heurelho Gomes (foto) trad reddend op bij doelpogingen van Gabriel Agbonlahor en James Milner.

Spurs zette nog aan voor een slotoffensief, maar Peter Crouch faalde in de afronding en Jermain Defoe claimde tevergeefs een strafschop. Door het gelijkspel moest Tottenham de vierde plaats afstaan aan Liverpool. Villa bezet de zevende plaats.