Frenkie-dependencia? Barça presteert bij blessure De Jong beduidend minder

Reacties

Het gemis van Frenkie de Jong bij Barcelona laat zich voelen. Xavi noemde het maandag een aderlating dat de 26-jarige middenvelder door een enkelblessure voorlopig ontbreekt bij de kampioen van Spanje en de cijfers onderschrijven dat.

Frenkie-dependencia? Barça presteert bij blessure De Jong beduidend minder
© Pro Shots

Sinds zijn komst naar Barcelona in 2019 miste De Jong tot nu toe namelijk zestien officiële duels door blessures, daarvan wonnen de Catalanen er maar zes. Daar staan zeven gelijke spelen en drie nederlagen over, wat een mager winstpercentage van 37,5 procent oplevert.

Spaanse media spreken daarom van een desinflatie bij Barcelona als De Jong niet meespeelt. De duels die de Oranje-international miste door schorsingen of omdat hij werd gespaard, zijn daarbij niet meegerekend. Nu wacht opnieuw een periode zonder de belangrijke middenvelder.

Bij Oranje miste De Jong sinds zijn debuut pas vijf interlands om uiteenlopende redenen. Daarvan verloor Nederland er twee, tegen Mexico (0-1, vriendschappelijk) en Frankrijk (4-0, EK-kwalificatie). Tegen België (1-1 en 1-0) en Gibraltar (3-0) kon Oranje het ook zonder hem af.

Xavi meldde maandag tijdens zijn perspraatje immers dat hij pas na de interlandperiode gaat kijken hoe het herstel van De Jong is gevorderd. De kans dat de voormalig Ajacied op 28 oktober in El Clásico tegen Real Madrid weer inzetbaar is, lijkt hoe dan ook erg klein.

Of de afwezigheid van Frenkie betekent dat Pedri sneller zijn rentree maakt bij Barcelona, wilde Xavi niet zeggen. 'Het gaat goed met Pedri, maar we moeten zien hoe snel we hem terug hebben. Het hangt er helemaal van af hoe hij zich voelt. We hebben genoeg andere alternatieven.'

En die zal de trainer van Barça hard nodig hebben de komende tijd. Voor de interlandperiode werken de Catalanen namelijk nog drie competitieduels af en een Champions League-wedstrijd. Na de break wachten Athletic Bilbao, Shakhtar Donetsk en dus Real Madrid.

Programma Barcelona in september en oktober


Di 26 sep. 2023

Vr 29 sep. 2023

Wo 4 okt. 2023

Zo 8 okt. 2023

Zo 22 okt. 2023

Wo 25 okt. 2023

Za 28 okt. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.