Frenkie de Jong zag 'stroef' Oranje: 'Ik vond mezelf veel slordiger dan normaal'

Reacties

Frenkie de Jong speelde tegen Senegal een wedstrijd met twee gezichten. De Oranje-middenvelder leed vaker balverlies dan we van hem gewend zijn, maar zorgde ook voor de assist bij de belangrijke openingstreffer van Cody Gakpo (0-2). 

Frenkie de Jong zag 'stroef' Oranje: 'Ik vond mezelf veel slordiger dan normaal'
© Pro Shots
Senegal
Senegal
0 - 2
Nederland
Nederland

De Jong was overigens de eerste om dat na afloop toe te geven. 'Ik probeer altijd te spelen zoals ik speel, maar ik vond mezelf vandaag ook veel slordiger dan normaal', gaf de speler van Barcelona toe bij de NOS. 'Ik denk we matig speelden. Niet goed, in ieder geval. Tegelijkertijd geven we ook weinig weg. Ik denk dat dat onze kracht is. Op het einde win je dan nog, dat is ook een kwaliteit.'

Dat Oranje bij vlagen slordig aan de bal was, baart De Jong niet meteen zorgen. 'Dat was niet goed genoeg. Aan de bal kunnen we nog veel beter, dat gaan we ook nog laten zien. De eerste wedstrijd is altijd lastig. Dat zie je vaak op een WK, dat die stroef verloopt. De drie punten zijn het allerbelangrijkste. Van hieruit kan het alleen maar beter worden.'

De Jong kreeg voor zijn optreden tegen Senegal een 6. Alleen Andries Noppert (7) en Denzel Dumfries (6,5) kregen een hoger cijfer. Oranje vervolgt het WK vrijdag met een wedstrijd tegen Ecuador. Volgende week dinsdag vormt gastland Qatar de laatste horde richting de achtste finales. 

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.