'Frenkie de Jong is een speler met Gouden Bal-potentie'

Reacties

Enkele dagen nadat Luka Modric bij de Gouden Bal-verkiezing de hegemonie van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo doorbrak, heeft organisator France Football een lijst met de potentiële winnaars van de toekomst samengesteld. Frenkie de Jong is een van de spelers die prominent worden genoemd.

'Frenkie de Jong is een speler met Gouden Bal-potentie'

Nu vijfvoudig winnaars Messi (31) en Ronaldo (33) op leeftijd beginnen te raken, breken spoedig de jaren aan dat er kansen liggen voor een nieuwe generatie. Het toonaangevende Franse tijdschrift achtte daarom de tijd rijp om aan te stippen wie daar de komende jaren toe in staat zouden moeten zijn. Het resultaat is een lijst met tien spelers, waaronder dus De Jong.

France Football haalt onder meer de lovende teksten van Kylian Mbappé aan als het toelicht waarom De Jong Gouden Bal-potentie heeft. 'Vergis je niet: Frenkie de Jong is een van de grootste talenten van morgen. De groeibriljant van Ajax heeft een mooie toekomst voor zich. Niet voor niets houdt de Europese top hem in de gaten. Hij zal zeker een Gouden Bal-kandidaat worden.'

De 21-jarige middenvelder van Ajax en Oranje wordt in één adem genoemd met Dele Alli, Philippe Coutinho, Paulo Dybala, Joshua Kimmich, Kylian Mbappé, Neymar, Paul Pogba, Leroy Sané en Raphaël Varane. Daaronder staat nog een opsomming van spelers die in de toekomst mogelijk ook kandidaat zijn volgens de redactie van France Football. Onder hen ook Matthijs de Ligt.

Het is alweer even geleden dat een Nederlander de Gouden Bal won. Marco van Basten was in 1992 de laatste. De oud-spits van Oranje, Ajax en AC Milan won de individuele onderscheiding net als Johan Cruijff drie keer. Dennis Bergkamp was in 1993 de laatste landgenoot die het podium haalde. Wesley Sneijder (2010) en Arjen Robben (2014) eindigden dit decennium als vierde.

Frenkie de Jong: 'Ik denk dat De Ligt uiteindelijk voor 68 miljoen euro weggaat'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.