Frenkie de Jong inspiratiebron voor op kans hopende Lallana

Reacties

Adam Lallana heeft in zijn tijd bij Liverpool te maken gehad met veel blessureleed en beschikt over een aflopend contract. In een nieuwe rol op het middenveld probeert hij nu een nieuwe verbintenis te verdienen. De Engelsman laat zich daarbij inspireren door Frenkie de Jong.

Frenkie de Jong inspiratiebron voor op kans hopende Lallana

Lallana (31) heeft zijn hele professionele loopbaan als aanvallende middenvelder gespeeld, maar Jürgen Klopp gebruikte de 34-voudig international in de voorbereiding in een meer defensieve rol. Dat was vooral uit nood geboren, aangezien er nog heel wat spelers afwezig waren, maar Klopp was wel te spreken over het experiment. Hij noemde Lallana al gekscherend 'zijn eigen Jorginho'.

Nu het seizoen officieel is begonnen, heeft Klopp Lallana nog niet nodig gehad voor zijn verdediging. Fabinho kent een goede start van het voetbaljaar en Lallana mocht in de eerste vier speelrondes alleen even kort invallen tegen Arsenal. De routinier hoopt echter dat hij Klopp heeft laten zien dat de coach op hem kan rekenen voor de nieuwe rol op het middenveld.

'Ik wacht op mijn kans op de nummer 6-positie', vertelt Lallana aan The Times. 'Die kans komt er misschien wel, misschien ook niet. Maar het is zeker iets dat mij interesseert. Het is heel stimulerend, omdat ik op deze positie vaker dan ooit in balbezit kom. Als aanvallende middenvelder maak je soms loopacties om een tegenstander af te leiden, of bied je jezelf aan maar krijg je de bal niet.'

Dat is kort voor de verdediging dus wel anders. 'Jordan Henderson vertelde me dat ik naar beelden van Frenkie de Jong moest kijken', vervolgt Lallana. 'De manier waarop hij het invult, met meer dribbels dan andere verdedigende middenvelders, brengt natuurlijk risico's met zich mee. Maar dat past ook wel in mijn spel. Ik kijk nu meer naar verdedigende middenvelders dan naar aanvallende middenvelders, want voor laatstgenoemde positie weet ik nu wel wat er gevraagd wordt.'

'Hoe bewegen verdedigende middenvelders? Ik vind het interessant om daarnaar te kijken', zegt Lallana. 'Ik betrap mezelf erop dat ik in onze wedstrijden ook extra op Fabinho heb gelet. Hij speelt echt geweldig.' Liverpool won zijn eerste vier competitiewedstrijden van dit seizoen en staat bovenaan in de Premier League. Zaterdagmiddag wacht het thuisduel met Newcastle United; drie dagen later begint de titelhouder aan een nieuw Champions League-avontuur, uit bij Napoli.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.