Frenkie de Jong en Raphinha imiteren Blind en Van Persie bij zege Barça

Reacties

Barcelona is dinsdagavond door het oog van de naald gekropen in de uitwedstrijd tegen Osasuna. Met een man minder werd laat in de wedstrijd de winnende geproduceerd, op een wijze die heel erg doet denken aan de goal van Robin van Persie op het WK van 2014.

Frenkie de Jong en Raphinha imiteren Blind en Van Persie bij zege Barça
© Pro Shots
Osasuna
Osasuna
1 - 2
Barcelona
Barcelona

Op 13 juni 2014 versloeg het Nederlands elftal Spanje op imponerende wijze, de gelijkmaker vlak voor rust kwam op prachtige – en inmiddels wereldberoemde – wijze tot stand. De Jong en Raphinha kwamen samen tot een soortgelijk doelpunt, hoewel er uiteraard verschillen waren. De beelden van beide goals staan onderaan.

De Jong verstuurde zijn pass vanaf de as van het veld en Raphinha kopte niet zo stijlvol binnen als Van Persie dat acht jaar geleden deed, maar de gelijkenissen waren er zeker. De goal was in ieder geval erg belangrijk voor Barça, de eerste helft verliep immers rampzalig. Al in de zesde minuut kopte David García de 1-0 binnen uit een corner en nog geen half uur later was de verdediger van Osasuna weer betrokken bij een belangrijk moment in de wedstrijd. Lewandowski zwaaide met zijn armen tijdens een luchtduel, raakte García en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart.

Bij die rode kaart zou het niet blijven. Na het rustsignaal beklaagde wisselspeler Gerard Piqué zich dusdanig fel bij de arbitrage, dat ook hij rood kreeg. Zo nam Piqué afscheid van het profvoetbal met een rode kaart: vorige week kondigde de ervaren centrumverdediger zijn afscheid aan. Zijn laatste wedstrijd speelde hij in Camp Nou.

Het vuurtje bij Barça werd klaarblijkelijk opgestookt door de actie van Piqué, want kort na rust viel de gelijkmaker. Pedri schoot hard raak uit de rebound, waarna de uitclub kon toewerken naar de bevrijdende 1-2. Die viel, na invalbeurten van Gavi, Ansu Fati en Raphinha, dus vlak voor tijd op magnifieke wijze.

Door de zege is Barcelona zeker van de koppositie tot aan de start van het WK, de voorsprong op Real Madrid bedraagt vijf punten. De Madrilenen spelen nog tegen Cádiz.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.