Freewheelend Feyenoord maakt indruk in Tilburg

Reacties

Feyenoord is het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen met een eclatante uitzege op Willem II. Het bezoek aan Tilburg leverde een zorgeloze middag op voor de Rotterdammers.

Freewheelend Feyenoord maakt indruk in Tilburg
© Pro Shots
Willem II
Willem II
0 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Aanwinst Fredrik Aursnes had direct een basisplaats bij de bezoekers. De 25-jarige Noor, die deze week overkwam van Molde FK, kreeg op het middenveld de voorkeur boven Leroy Fer. Voorin ontbrak Alireza Jahanbakhsh vanwege liesklachten; hij werd vervangen door Jens Toornstra. De Iraniër was afgelopen donderdag nog goed voor twee treffers, maar ook zonder zijn inbreng had Feyenoord genoeg offensieve stootkracht.

De eerste kans van de wedstrijd was nog wel voor Willem II. Kwasi Wriedt kopte de bal via de grond richting doel, maar Justin Bijlow had een antwoord. Enkele minuten later viel de goal aan de andere kant. Bryan Linssen, die weer als spits speelde, kreeg de bal voor zijn voeten gekopt en haalde van ruime afstand uit. Doelman Robbin Ruiter zag de bal laat komen en kon niet meer redden: 0-1.

Halverwege de eerste helft verdubbelde Luis Sinisterra al de score door Ruiter na een prima actie te verrassen in de korte hoek. Willem II kwam er maar nauwelijks aan te pas. De ploeg van Fred Grim had grote moeite met de hoge druk van Feyenoord en incasseerde al vroeg in de tweede helft een volgende treffer: Guus Til profiteerde van een fout van Willem II-verdediger Ulrik Jenssen.

Na een uur spelen kwam Emil Bergström vervolgens wild in bij Sinisterra. Arbiter Serdar Gözübüyük gaf de Zweed in eerste instantie nog geel, maar toen hij op het scherm langs het veld zag hoe de noppen van Bergström op de knie van de Feyenoorder terechtkwamen, koos hij toch voor een rode kaart. Feyenoord-coach Arne Slot gebruike die riante uitgangspositie om Sinisterra, Linssen, Til en Orkun Kökcü wat rust te geven.

In de extra tijd kwam het slotakkoord nog van Naoufal Bannis, die een schot van Ridgeciano Haps doeltreffend verlengde. Aan de andere kant was Elton Kabangu nog dicht bij een doelpunt, maar Bijlow hield zijn doel schoon. Bij Feyenoord gaat nu het vizier op de Conference League-wedstrijd tegen Elfsborg. Willem II gaat volgend weekend op bezoek bij Vitesse.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
6
Vitesse
34
15
6
13
42-51
-9
51
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Willem II Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.