Fraser kiest bij Sparta voor opmerkelijke aanvoerdersconstructie

Reacties

Sparta gaat de Eredivisie niet in met één, maar met twee aanvoerders. Trainer Henk Fraser heeft voor zowel Adil Auassar als nieuwkomer Bryan Smeets gekozen, en zorgt daarmee voor een opmerkelijke constructie.

Fraser kiest bij Sparta voor opmerkelijke aanvoerdersconstructie

De Kasteelheren benadrukken op de eigen website dat het hier niet gaat om een eerste en tweede aanvoerder, maar dat Sparta dit seizoen daadwerkelijk twee captains heeft. 'De aanvoerdersband zal het komende seizoen gedragen worden door zowel Auassar als Smeets', zo valt er te lezen. Overigens betekent dat niet dat de club gaat werken met twee banden: als beide spelers op het veld staan, gaat de band om de arm van Auassar.

De opmerkelijke constructie komt voort uit het feit dat Fraser de verantwoordelijkheid wil spreiden. 'Mensen maken het dragen van de band belangrijker dan ze eigenlijk is. Het coachen van je teamgenoten en het op sleeptouw nemen van je team, hoeft niet alleen te komen van de aanvoerder. Bovendien betekent de status van aanvoerder bij mij niet dat je elke week in de basis staat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.