Fraser heeft het 'ontzettend naar zijn zin' en dus verlengt hij bij Sparta

Reacties

Henk Fraser heeft dinsdag zijn in 2022 aflopende contract met Sparta Rotterdam met twee seizoenen verlengd tot medio 2024.

Fraser heeft het 'ontzettend naar zijn zin' en dus verlengt hij bij Sparta
© Pro Shots

De oud-international, die in 2018 begon op Het Kasteel, loodste Sparta vorig seizoen razendknap naar deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Daarin bleek Feyenoord een maatje te groot.

In gesprek met VI liet de 54-jarige Fraser onlangs al optekenen dat hij het goed naar zijn zin heeft op Spangen.

'Ik ben al een hele tijd geleden gestopt met carrièreplanning. Dat is afhankelijk van zoveel factoren, waarvan de gunfactor er ook één is... Ik heb besloten me er niet meer mee bezig te houden. Dat zeg ik helemaal niet uit frustratie, maar omdat ik het gewoon ontzettend naar mijn zin heb bij Sparta. Ik heb dus ook helemaal niet het gevoel dat ik over een volgende stap móét nadenken. Ik hoop zolang mogelijk bij Sparta te blijven, dat is hoe ik het voel op dit moment.'

Op de clubsite somt technisch directeur Henk van Stee de goede prestaties van Sparta op onder leiding van Fraser. Toen de oud-verdediger aantrad, was de ploeg net gedegradeerd.

'Met een promotie in 2019, een elfde plaats in 2020 en een achtste plaats afgelopen seizoen met zelfs deelname aan de play-offs voor Europees voetbal konden we niet meer krijgen. We weten dat we financiële beperkingen hebben bij Sparta, geen spelersbudget dat vergelijkbaar is met clubs die normaal gesproken boven ons hadden moeten eindigen', zegt Van Stee.

'Maar dat weerhoudt ons er niet van om met elkaar creatief te zijn en stap voor stap uit te groeien tot een stabiele Eredivisie-club. Want, laat duidelijk zijn, ook komend seizoen is handhaving de eerste doelstelling en alles wat we meer bereiken zien we als een bonus.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.