Fransen vrezen Corona-virus: speciale instructies bij Ligue 1-wedstrijden

Reacties

De Franse voetbalbond heeft in een statement voetballers speciale adviezen meegegeven met het oog op de dreiging van het Corona-virus. De wedstrijden in de Franse competitie gaan vooralsnog wel allemaal door.

Fransen vrezen Corona-virus: speciale instructies bij Ligue 1-wedstrijden
© Pro Shots

In Frankrijk is de vrees groot dat het virus verder verspreid wordt. De overheid dringt aan op het zoveel mogelijk ontlopen van contact met andere mensen. Zo heeft de minister van volksgezondheid zaterdag aangekondigd dat evenementen met vijfduizend mensen of meer voorlopig worden afgelast. Het gaat daarbij onder andere om de halve marathon van Parijs die zondag op het programma stond.

Het voetbal ontspringt echter de dans. Zo zijn supporters zaterdag gewoon welkom bij de thuiswedstrijd van Paris Saint-Germain tegen Dijon (aftrap 17.30 uur). In een statement heeft de voetbalbond spelers, trainers en officials sterk aangeraden elkaar geen handen te geven voor of na de wedstrijd, met als doel eventuele verspreiding tegen te gaan. Volgens L'Équipe is er bij de voetbalbond de vrees dat het Corona-virus wel gevolgen heeft voor het afwerken van de speelronde die volgend weekend op het programma staat.

In Italië is vanwege de Corona-zorgen wel flink ingegrepen in het voetbal. Daar is onder andere de grote topper tussen Juventus en Internazionale uitgesteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.