Corona-virus: Zwitserse competitie ligt plat, UEFA treft nog geen EK-maatregelen

Reacties

Het Corona-virus heeft een grote impact op het voetbal. Eerder werd al bekend dat in de Serie A komend weekeinde vijf wedstrijden achter gesloten deuren worden afgewerkt. In Zwitserland zijn de gevolgen nog groter.

Corona-virus: Zwitserse competitie ligt plat, UEFA treft nog geen EK-maatregelen
© Pro Shots

De regering van het Alpenland heeft immers per direct alle evenementen die meer dan duizend bezoekers trekken verboden. Deze maatregel geldt tot 15 maart. De Zwitserse voetbalbond liet snel daarna weten dat alle duels van dit weekeinde in de Super League en de Brack.ch Challenge League (het tweede niveau) zijn geschrapt. In Zwitserland zijn vijftien mensen besmet.

In de Eredivisie staat vrijdag het treffen tussen Willem II en FC Groningen op de rol. Toevallig werd donderdagavond bekend dat de eerste Corona-patiënt in Nederland uit Tilburg komt. De KNVB en Willem II houden het nieuws in de gaten. 'Een beslissing over de doorgang van de wedstrijd ligt in handen van de overheidsinstanties. Uiteraard conformeert Willem II zich aan dat besluit', zegt algemeen directeur Martin van Geel op de clubsite van Willem II. 'De KNVB heeft contact met de betrokken organisaties en informeert op haar beurt de clubs. Zonder tegenbericht gaat de wedstrijd Willem II - FC Groningen gewoon door.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Handen schudden
Clubs nemen ook hun eigen maatregelen, zoals Newcastle United. 'Er is een ritueel dat iedereen elkaar de handen schudt 's ochtends', verhaalde manager Steve Bruce op een persconferentie. 'Op advies van de teamarts zijn we daarmee gestopt. Net als iedereen volgen we de ontwikkelingen op de voet, hopelijk wordt het niet erger.'

Valencia liet vrijdag in een officieel statement weten dat de club alle meetings en andere bijeenkomsten met publiek niet doorgaan. De club neemt dat besluit ter preventie voor de gezondheid van spelers en stafleden van de club. Vooralsnog worden wedstrijden wel gewoon nog met publiek gespeeld.

EK 2020
De UEFA heeft vooralsnog geen plannen om te schuiven met EK-duels. Op 12 juni is de openingswedstrijd in Rome. In Italië zijn honderden mensen besmet met het Corona-virus en tot vrijdag waren er al zeventien mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

'We hebben voortdurend contact met de relevante internationale en lokale autoriteiten', meldt de UEFA via een woordvoerder aan The Guardian. 'Momenteel is er geen noodzaak om iets te veranderen. We houden de ontwikkelingen in de gaten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.