Fransen tanken vertrouwen met Benzema in rol Ribéry

Reacties

Na het wegvallen van Franck Ribéry heeft Frankrijk ten koste van Jamaica vertrouwen gewonnen in de aanloop naar het WK (8-0 winst). Karim Benzema deed daarbij van zich spreken.

Fransen tanken vertrouwen met Benzema in rol Ribéry

De vraag is of het verzet van Jamaica afdoende was om Frankrijk daadwerkelijk een serieuze laatste test te geven voor het afreist naar Brazilië. Maar het was wel een mooie gelegenheid om te experimenteren.

Vooral het afhaken van Franck Ribéry - vrijdag bleek een rugblessure te ernstig - dwong bondscoach Didier Deschamps zijn plannen te veranderen. De Franse bondscoach koos ervoor om Karim Benzema de rol van de Bayern-aanvaller aan de linkerkant in te laten vullen, waarbij de opengevallen spitspositie werd ingevuld door Olivier Giroud.

Benzema bewees zijn waarde in zijn nieuwe rol, met de assist op de 2-0 van Blaise Matuidi na twintig minuten. Drie minuten eerder had Yohan Cabaye de score namens Frankrijk geopend.

In de 38ste minuut vergrootte Benzema de marge. Vanaf links kwam hij naar binnen om met rechts de Jamaicaanse doelman Jacomeno Barrett het nakijken te geven. Na rust ging Frankrijk door waar het gebleven was, met treffers van Giroud, Benzema en Matuidi. Invaller Antoine Griezmann tekende net twee goals voor het sluitstuk in Lille.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.