Franse wereldkampioen Matuidi slaat met trots de bladzijde om

Reacties

Blaise Matuidi heeft besloten om niet meer op zoek te gaan naar een nieuwe club. De Franse wereldkampioen van 2018 kondigt via social media het einde van zijn spelersloopbaan aan.

Franse wereldkampioen Matuidi slaat met trots de bladzijde om
© Pro Shots

Matuidi (35) stond voor het laatst op de loonlijst bij het Amerikaanse Inter Miami FC, maar speelde al ruim een jaar geleden zijn laatste wedstrijd voor die club. Voor het afgelopen seizoen in de Major League Soccer werd de middenvelder niet ingeschreven. Nu zijn contract in Miami op zijn einde loopt, kondigt Matuidi aan dat hij het voor gezien houdt.

Matuidi kan terugkijken op een rijke loopbaan, waarin hij bijna driehonderd wedstrijden voor Paris Saint-Germain speelde. Hierna kwam hij nog uit voor Juventus en Inter Miami. Matuidi heeft 84 interlands voor Frankrijk gespeeld en was basisspeler in de gewonnen WK-finale van vierenhalf jaar geleden. Kroatië werd toen met 4-2 verslagen.

'Voetbal, ik heb zoveel van je gehouden', schrijft Matuidi op Instagram. 'Voetbal, je hebt me zoveel gegeven. Maar nu is het tijd om te zeggen dat ik stop. Als ik terugblik op deze lange reis, krijg ik sterren in mijn ogen. Ik heb de dromen die ik had als kind vervuld. Het is met een brok in keel, maar vooral met trots, dat ik deze bladzijde vandaag omsla.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.