Franse media niet onder de indruk van optreden Memphis

Reacties

Olympique Lyon stuntte door Manchester City uit de Champions League te knikkeren, maar er was dit keer geen hoofdrol weggelegd voor Memphis Depay. De aanvoerder kwam niet goed uit de verf, concluderen de Franse sportkranten.

Franse media niet onder de indruk van optreden Memphis
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 3
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Memphis was in de return tegen Juventus in de achtste finale (2-1 nederlaag, na een 1-0 thuiszege) nog de man die het zeer belangrijke uitdoelpunt voor zijn rekening nam. Door zijn rake 'Panenka-pingel' bereikte hij in Turijn bovendien een fraaie mijlpaal: hij scoorde daarmee in de zesde CL-wedstrijd op rij waaraan hij meedeed. Daarmee evenaarde hij Ruud van Nistelrooy, de enige Nederlander die dat vóór hem had gepresteerd.

Zaterdag kon Memphis zich echter niet onderscheiden. Hij was vooral onzichtbaar en kreeg van L'Équipe dan ook een onvoldoende voor zijn optreden: net als ploeggenoten Léo Dubois en Bruno Guimarães kwam hij niet verder dan een 5. Le Fiagro geeft hem zelfs een 4 en licht toe: 'We dachten vooraf dat een stunt tegen Man City alleen mogelijk was met een Memphis in bloedvorm, maar de van een blessure teruggekeerde Nederlander kon zijn kwaliteiten geen moment laten zien. Hij werd vervangen door Moussa Dembélé, die daarna de held van de avond werd.'

Ook France Football zag Dubois als dissonant, hij kreeg een 3, maar Memphis werd met wederom een 4 niet veel hoger ingeschat. Foto Meracto maakte er nog een 4,5 van. 'In tegenstelling tot zijn kameraden voorin moest hij met zijn rug naar de goal spelen. Maar aanvallend kon hij zich niet onderscheiden. Hij probeerde het één keer uit een vrije trap, maar die schoot hij in de muur.'

Overigens zal Memphis niet al te lang wakker liggen van de matige beoordelingen. Na afloop van de wedstrijd plaatste hij onderstaand plaatje op Insagram, net als enkele filmpjes vanuit de kleedkamer, waarop te zien is hoe de Oranje-international de zege uitgebreid viert.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.