Franse bond zet Olympique Lyon uit bekertoernooi en verbiedt uitfans

Reacties

Olympique Lyon is uit de Coupe de France gezet. De Franse voetbalbond straft de club van trainer Peter Bosz naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de uitwedstrijd tegen Paris FC.

Franse bond zet Olympique Lyon uit bekertoernooi en verbiedt uitfans
Paris FC
Paris FC
afg.
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

In de rust van het bekerduel staken fans vuurwerk af en betraden ze massaal het veld. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de supporters van Olympique Lyon hun boekje te buiten gingen, en dus kwam de club meteen in actie om de raddraaiers te pakken. Levenslange stadionverboden werden niet uitgesloten.

De tuchtcommissie van de Franse bond heeft nu besloten dat zowel Olympique Lyon als Paris FC niet meer mag deelnemen aan de Coupe de France. Lyon moet tevens een boete betalen van 52.000 euro en mag de rest van dit seizoen geen supporters meenemen naar uitwedstrijden. Dat geldt ook voor wedstrijden in de Ligue 1.

Door de uitschakeling van Olympique Lyon en Paris FC heeft het OGC Nice van Pablo Rosario, Justin Kluivert en Calvin Stengs zich automatisch gekwalificeerd voor de achtste finale van de Coupe de France.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.