Frans-Guyana flink gestraft voor inzetten Malouda

Reacties

Het inzetten van Florent Malouda in de interland tegen Honduras is Frans-Guyana duur komen te staan. De 37-jarige aanvaller bleek toch niet speelgerechtigd voor het duel in het toernooi om de Gold Cup.

Frans-Guyana flink gestraft voor inzetten Malouda

Malouda speelde tachtig interlands voor Frankrijk, maar Frans-Guyana dacht de buitenspeler tóch in te kunnen zetten, omdat de bond niet verbonden is aan de FIFA en diens reglementen. Omdat het Gold Cup-toernooi officieel ook niet onder de vlag van de FIFA gespeeld wordt, kon het Centraal-Amerikaanse land Malouda opnemen in de selectie.

De 37-jarige Malouda mocht echter niet spelen. Daar was Frans-Guyana blijkbaar niet van op de hoogte, want de voormalig speler van onder meer Olympique Lyon en Chelsea stond aan de aftrap in het duel met Honduras (0-0). Dat is zijn land nu duur komen te staan.

De CONCACAF, de voetbalbond van Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben, heeft Frans-Guyana een reglementaire 3-0 nederlaag en een boete opgelegd. Malouda is tevens twee duels geschorst. Door die nederlaag is Frans-Guyana kansloos voor een plaats in de knock-outfase van het toernooi in de Verenigde Staten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.